Nyhetsarkiv

To skip på lange cruise fredag

Publisert:

Det ene skal langt av sted, det andre har vært langt nord. Begge cruiseskipene som besøker Stavanger fredag er på to uker lange cruise. Skipene tilhører to rederier som er en del av Holland-America Group.

Helt nytt lukusskip torsdag.

Publisert:

Torsdag gjester et helt nytt cruiseskip Stavanger for første gang. «Seabourn Ovation» ble levert fra verftet tidligere i år og døpt av musicalartisten Elaine Page. Rederiet Seabourn er en del av Holland-America Group og har norske Stein Kruse som styreformann.

Tre tusen cruisegjester til Gladmat

Publisert:

To cruiseskip besøker Stavanger onsdag. De kommer fra morgenen av og blir liggende lenge nok til at passasjerene får med seg de første timene av Gladmatfestivalen.

Ti tusen tirsdagsgjester på femten timer

Publisert:

Nær ti tusen cruisegjester besøker Stavanger tirsdag, fordelt på fire besøkende skip. Den travle dagen er nøye planlagt lenge og er tilpasset de siste forberedelsene før Gladmat åpner onsdag. Anløpene fordeler seg over hele dagen fra tidlig morgen til sen kveld og dermed er neppe mer enn 5-6.000 av gjestene i land på det meste. To skip kommer grytidlig, ett utpå formiddagen, mens det siste skipet kommer på ettermiddags- og kveldstid.

Et stort og et lite cruiseskip mandag

Publisert:

De er vidt forskjellige de to cruiseskipene som besøker Stavanger mandag. Det første er lite, det andre er kjempestort. Begge startet sine cruise lørdag og gjør sine første strandhugg. Begge skal videre til Flåm.

Forsmak på seilskutefest søndag

Publisert:

Søndag legger et cruiseskip med seilføring til Skansekaien i Stavanger, halvannen uke før den store seilskutefesten.Det finnes noen få slike i verden og en gang imellom ses de i Vågen.

Vågen gjestehavn stengt under Gladmat festivalen

Publisert:

Gladmatfestivalen vil sette sitt tydelige og hyggelige preg på Vågen i Stavanger også i år. Hvite utstillertelt med fristende mat og drikke på alle kaiene ventes å tiltrekke store folkemengder. Fra onsdag 18. juli kl. 11 og ut uken vil alle kaiene rundt Vågen være reservert for festivalen og dens utstillere og besøkende.

Amerikansk cruiseskip fredag

Publisert:

En gang nesten hvert år sender det lille amerikanske luksusrederiet Crystal Cruises et av sine to skip innom Stavanger. Fredag kommer årets. Det er «Crystal Serenity» som ventelig har med drøyt 900 passasjerer.

Liten viking og stor italiener torsdag

Publisert:

Cruiseskipene som besøker Stavanger torsdag eies av et norsk og et italiensk eiet rederi. Begge rederiene vokser hurtig og seiler med noen av de nyeste cruiseskipene i verden. Torsdag sender de opptil 4.500 dagsturister til regionen.

5.000 britiske tirsdagsturister

Publisert:

Det blir nesten bare britiske cruiseturister i Stavanger tirsdag. De kommer i åttetiden med to skip fra rederier som har Storbritannia som sitt viktigste marked. Begge skipene har vært på besøk før. Det ene skipet er stort og nesten nytt, mens det andre har seilt noen år og er mye mindre.

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!