Nyhetsarkiv

Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Publisert:

Stavangerregionen er blitt Norges nest største cruisedestinasjon. Flere hundre tusen cruisegjester besøker byen og regionen hvert år. Men pandemien har satt en stopper for det meste av cruisetrafikken i verden.

Havnen fortsetter elektrifiseringen – bygger eget el-nett i Risavika

Publisert:

Kverneland Energi AS er tildelt kontrakten for levering av mikronett til Stavangerregionen Havns anlegg Utenriksterminalen i Risavika. Avtalen er på rundt 10 millioner kroner og vil gjøre at terminalen i perioder kan være selvforsynt med strøm. Bakgrunnen for prosjektet er et økende tempo innen elektrifisering av skipsfart og annen havnerelatert virksomhet.

Lundgaard & Tranberg Arkitekter vant i Bjergsted

Publisert:

De danske arkitektene Lundgaard & Tranberg vant i midten av september arkitektkonkurransen om utvikling av havneområdet i Bjergsted som omfatter ny kai, hotell og kontorer.

Er du vår nye maritime koordinator?

Publisert:

Er du vår nye maritime koordinator? En av våre maritime koordinatorer skal pensjonere seg og vi søker hans etterfølger. Maritim koordinator skal ivareta havnens interesser som havnemyndighet, terminaleier og operatør i henhold til vår strategi. Vi søker etter en dyktig person som skal ha følgende ansvar: Ansvar og oppgaver: Koordinering av kaier, ankringsplasser og terminaler [...]

Fylker forsker på cruise

Publisert:

Vestlandsrådet forsker nå på hvordan folk i tre fylker på Vestlandet har opplevd en sesong uten cruise. I Rogaland er de mest interessert i svar fra regionene rundt Haugesund og Stavanger.
Undersøkelsen gjennomføres av Vestlandsforskning.

Slår seg sammen for å elektrifisere havnen

Publisert:

Stavangerregionen Havn IKS og Lyse AS vil etablere et felles selskap som skal lage løsninger for å lade hurtigbåter ved kai, og legge strøm fra land til cruiseskip og andre større fartøyer: – Målet er en utslippsfri havn, sier havnedirektør Merete Eik og konserndirektør Grethe Høiland i Lyse

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!