Nyhetsarkiv

Viking-skip på første vintercruise

Publisert:

Årets første cruiseskip legger til Strandkaien ved åttetiden tirsdag. Da kommer snaut to år gamle «Viking Sky» fra London på vei til Nord Norge på vintercruise og nordlysjakt. Rederiet Viking Ocean Cruises startet sine seilinger i 2015 men har ikke seilt nordlige farvann vinterstid før

Vannbuss seminar

Publisert:

Velkommen til seminar om å transportere mennesker og sykler over korte strekninger i små elektriske autonome båter, såkalte vannbusser.
Broer, asfalt og motoriserte kjøretøy utkonkurrerte til en viss grad robåten som foretrukket fremkomstmiddel i bynære områder ved kysten. I det senere er det initiert flere prosjekt, både i Norge og andre steder i Norden, som flytter flere kollektivreisende tilbake til sjøveien.

Stavangerregionen Havnedrift AS inngår avtale med Securitas AS for leveranse av fortøyningstjenester

Publisert:

Securitas AS vil fra 1. januar 2019 levere fortøyningstjenester til Stavangerregionen Havnedrift AS.
Stavangerregionen Havnedrift AS er godt fornøyd med ny fortøyningsleverandør. Vi kan nå tilby fortøyningstjenester til alle fartøystyper til meget reduserte og konkurransedyktige priser sammenlignet med forgående år. Avtalen gjør sjøtransporten mer konkurransedyktig, som er et overordnet mål for Stavangerregionen Havn.

Cruise blir helårsturisme fra 2019

Publisert:

Stavanger er i ferd med å bli helårs besøkshavn for cruiseskip. 2019 blir det første året noensinne med cruiseanløp hver måned. Bortsett fra noen travle sommermåneder er anløpene godt spredt med få anløp i helger idet de fleste skipene kommer på vanlige hverdager. Havnen har så langt notert ønsker om kaiplass for cruiseskip hver eneste måned til oktober i 2021.

Britiske cruisegjester fra nordlysjakt i desember

Publisert:

Årets siste cruiseskip besøker Stavanger 8. desember. Da kommer ”Aurora” direkte fra Alta med over 1.500 britiske dagsturister. Der har skipet ligget i to netter, mens passasjerene har speidet etter det ettertraktede nordlyset på vinterhimmelen. Cruiset, med start i Southampton 28. november, varer to uker

Et par tusen tyske turister lørdag

Publisert:

Lørdag kommer 71.304 bruttotonn store «AIDAmar» til Stavanger. Hun er 252 meter lang, og har lugarplass til opptil 2.500 gjester. «AIDAmar» var i Stavanger første gang i 2012 på sin jomfrutur.

Nytt, norskbygget cruiseskip fredag

Publisert:

Verdens nyeste cruiseskip besøker Stavanger for andre gang fredag formiddag. «Le Champlain» ble levert fra et verft på Sunnmøre for noen få uker siden.

Britiske høstturister tirsdag

Publisert:

«Marella Discovery» kommer tirsdag på sitt siste av to besøk i år. «Marella Discovery» er på 70.000 brt, er 263 m lang og tar om lag 1.800 passasjerer

Ny fransk luksus i havnen søndag

Publisert:

Et helt nytt cruiseskip besøker Stavanger søndag formiddag. «Le Champlain» ble levert fra et verft på Sunnmøre for en uke siden og er det andre av seks svært lukseriøse søsterskip det franske rederiet Ponant har bestilt ved et norsk verft.

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!