Tirsdag med tre cruiseskip i byen

Tre cruiseskip kommer tirsdag til Stavanger med nær fire tusen utenlandske dagsturister.

Aurora
Aurora

Største skip tirsdag er ”Aurora” som har med et par tusen passasjerer, mest britiske. Hun ble bygget i Tyskland i 2000 for P&O Cruises, som er verdens eldste cruiserederi. Hun er på 76.000 brt og er 270 m lang. ”Aurora” har vært en årlig gjest i Stavanger havn siden 2001. Hun kommer fra Southampton kl. 0800 og skal videre til Olden kl. 1700.

Viking Sky
Viking Sky

Det minste skipet, helt nye ”Viking Sky”, kommer også i åttetiden. Hennes første besøk i Stavanger var 17. mai. Hun er på 47.800 brt, er 227 lang og kan ta 930 passasjerer. Tirsdag kommer hun fra Bergen og Eidfjord, kl. 1400 drar hun til Ålborg, København og Østersjøen.

Crystal Symphony
Crystal Symphony

«Crystal Symphony» er tirsdagens tredje cruiseskip i Stavanger. Hun ble bygget i 1995, er på 51.000 brt og er 238 m lang. Passasjerkapasiteten er lik den Viking-skipet har. «Crystal Symphony» blir liggende i ni timer fra kl. 0900. Stavanger er første anløpshavn på et cruise som begynte i Oslo søndag. De kommende par ukene besøker hun flere steder langs kysten på vei til og fra Nordkapp. Deretter besøkes Færøyene og Orknøyene før cruiset avsluttes i Antwerpen.

Onsdag kommer et cruiseskip med mest tyske gjester på besøk. Resten av uken blir det bare noen få anløp.

Denne artikkelen ble publisert den 17.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!