Cruise

Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Stavangerregionen er blitt Norges nest største cruisedestinasjon. Flere hundre tusen cruisegjester besøker byen og regionen hvert år. Men 2020 er et unntaksår. Pandemi har satt en stopper for det meste av cruisetrafikken i verden. Likevel ser utsiktene svært gode ut for årene fremover. Etter hvert som flere land får kontroll på smittesituasjonen, kommer og internasjonal turisme i gang igjen. Da lysner det og for cruisetrafikken igjen.

 

I 2020 forventet Stavangerregionen Havn opprinnelig å ta imot rundt 250 cruiseanløp med nær en halv million internasjonale cruisegjester. Slik blir det ikke. I årets tre første måneder var det kun seks cruiseanløp med drøyt 6.000 passasjerer.

 

Stavangerregionen har et meget godt grunnlag for hurtig å få mange besøkende fra cruiseskip når trafikken kommer i gang igjen. Det vil bidra meget godt til lokal omsetning og sikre og skape arbeidsplasser for svært mange som har hatt en svært stille vår og start på sommeren. Byer, fjorder og natur langs Norges vestkyst har stor tiltrekningskraft på turister. Stavangerregionen møter gjestene med en sjelden blanding av intens natur og kulturopplevelser av internasjonalt format. Stavanger sentrum er lite, intimt og oversiktlig, men har allikevel plass til mange gjester. Sentrumskjernen har en fin miks av spesialbutikker, de kjente kjedene, hyggelige kafeer og nødvendige fasiliteter som apotek, minibanker og turistkontor. Alt sammen tilgjengelig med en gang cruisegjestene setter sin fot på stavangersk jord, midt i byens hjerte.

 

Når cruiseskipene igjen begynner å nærme seg, vil det på denne siden bli lagt ut en detaljert liste over når hvilke skip kommer og går. Foreløpig vet ingen når så vil skje, -men listen kommer!!

Cruiseanløp

Nyheter

20.04.2021

Høringssvar- ny regulering av ferdsel med fritidsfartøy

I henhold til forvaltningsloven § 37 legges forslag til ny forskrift om regulering av ferdsel med fritidsfartøy i Stavanger, Sola og Randaberg kommuner ut på høring

Les mer

22.02.2021

Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Stavangerregionen er blitt Norges nest største cruisedestinasjon. Flere hundre tusen cruisegjester besøker byen og regionen hvert år. Men pandemien har satt en stopper for det meste av cruisetrafikken i verden.

Les mer

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!