Cruise

Stille start på cruisesesong

I sommer startet cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen på halvannet år.
Et tysk ekspedisjonscruiseskip hadde nesten ukentlige anløp, – hver gang med snaut 100 passasjerer og omtrent like stort mannskap.

Utover høsten kommer skip fra Hurtigrutens cruiserederi jevnlig på besøk med om lag 300 passasjerer. Noen få mellomstore cruiseskip med inntil 2000 personer om bord ventes også.

Passasjerene kommer for det meste fra tysktalende land. De fleste cruisene starter i Tyskland. Det er strenge koronakrav til mannskap og passasjerer. De testes både før, i løpet av og etter cruisene. Kun fullt vaksinerte slippes i land.  Også på utfluktene i land er det strammere retningslinjer enn vanligvis ellers. Skipene har egne testfasiliteter og medisinsk personell.

Stavanger er en av få havner i Norge som normalt har klart å spre cruisetrafikken på kalenderåret. Det kan ventes rundt 30 anløp, jevnt fordelt ut over høsten, til det siste på nyttårsaften.

 

Cruiseanløp

Nyheter

16.07.2021

Travel cruisehavn har våknet fra dvale

Nå kan det igjen ses cruiseskip ved kai i Stavanger. Et lite skip har med fire besøk i juli åpnet cruisesesongen etter pandemipausen. I august ventes enda flere anløp

Les mer

9.07.2021

Stille start på cruisesesong

Søndag starter cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen på halvannet år. Da ventes det tyske ekspedisjonscruiseskipet «Hanseatic Nature» til Strandkaien med snaut 100 passasjerer og omtrent like stort mannskap. Skipet ble levert fra et norsk verft i 2019, og har knapt nok vært i bruk etter det.

Les mer

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!