Cruise

Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Stavangerregionen er Norges nest største cruisedestinasjon med flere hundre tusen cruisegjester i byen og regionen hvert år. Men 2020 og delvis 2021 ble unntaksår. Pandemien satt krokfot på det meste av cruisetrafikken i verden.

 I 2020 ventet Stavangerregionen Havn rundt 250 cruiseanløp og nær en halv million internasjonale cruisegjester. Slik ble det ikke. Det ble kun seks cruiseanløp med drøyt 6.000 passasjerer. Så ble det stopp, og cruiseskipene gikk i opplag.

Etter hvert som flere land nå får kontroll på smittesituasjon og vaksinering, kommer og internasjonal turisme i gang igjen. Da lysner det også for cruisetrafikken. Og utsiktene er gode for årene fremover. Stavanger har brukt mye av «dødtiden» til å planlegge mottak av skip og gjester på best mulig måte, med masser av smitteverntiltak, uten at det går på bekostning av gode opplevelser for både gjester og folk lokalt. Forberedelsene har foregått i godt samarbeide med andre cruisedestinasjoner både nasjonalt og internasjonalt. Cruisebransjen har som mål å vise at cruise kan være en av de mest smittesikrede måtene å feriere på.

Stavangerregionen har et meget godt grunnlag for å få mange dagsturister fra cruiseskip når trafikken kommer i gang igjen. Det vil bidra meget godt til lokal omsetning og sikre og skape arbeidsplasser for svært mange som har hatt en svært stille vår og start på sommeren.

Byer, fjorder og natur langs Norges vestkyst har stor tiltrekningskraft på turister. Stavangerregionen møter gjestene med en sjelden blanding av intens natur og kulturopplevelser av internasjonalt format. Stavanger sentrum er lite, intimt og oversiktlig, men har allikevel plass til mange gjester. Sentrumskjernen har en fin miks av spesialbutikker, de kjente kjedene, hyggelige kafeer og nødvendige fasiliteter som apotek, minibanker og turistkontor. Alt sammen tilgjengelig med en gang cruisegjestene setter sin fot på stavangersk jord, midt i byens hjerte.

Når cruiseskipene igjen begynner å nærme seg, vil det på denne siden bli lagt ut en detaljert liste over når hvilke skip kommer og går. Foreløpig vet ingen når så vil skje, -men listen kommer!!

Cruiseanløp

Nyheter

20.04.2021

Høringssvar- ny regulering av ferdsel med fritidsfartøy

I henhold til forvaltningsloven § 37 legges forslag til ny forskrift om regulering av ferdsel med fritidsfartøy i Stavanger, Sola og Randaberg kommuner ut på høring

Les mer

22.02.2021

Travel cruisehavn vil våkne fra dvale

Stavangerregionen er blitt Norges nest største cruisedestinasjon. Flere hundre tusen cruisegjester besøker byen og regionen hvert år. Men pandemien har satt en stopper for det meste av cruisetrafikken i verden.

Les mer

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!