Cruise

Travel cruisehavn har våknet fra dvale

 Nå kan det igjen ses cruiseskip ved kai i Stavanger. Et lite skip har med fire besøk i juli åpnet cruisesesongen etter pandemipausen. I august ventes enda flere anløp. Stavangerregionen er normalt Norges nest største cruisedestinasjon med flere hundre tusen cruisegjester i byen og regionen hvert år. Men i mars 2020 satt pandemien krokfot på det meste av cruisetrafikken i verden.

Det ble i fjor kun seks cruiseanløp med drøyt 6.000 passasjerer. Så sa det stopp, og cruiseskipene gikk i opplag. Men halvannet år senere lysner det altså for cruisetrafikken fra land EU regner som trygge nok.. og utsiktene er gode for årene fremover.

«Hanseatic Nature» har åpnet cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen
«Hanseatic Nature» har åpnet cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen

 

Stavanger har brukt mye av «dødtiden» til å planlegge mottak av skip og gjester på best mulig måte, med masser av smitteverntiltak, uten at det går på bekostning av gode opplevelser for både gjester og folk lokalt. Forberedelsene har foregått i godt samarbeide med andre cruisedestinasjoner både nasjonalt og internasjonalt. Cruisebransjen har som mål å vise at cruise kan være en av de mest smittesikrede måtene å feriere på.

Det knytter seg usikkerheter til hvor mange skip som kommer i siste halvår i år. Foreløpig har skipene kun lov å ha inntil 2.000 personer om bord og kun de som kan dokumentere at de er «beskyttet» får lov å gå i land.

På grunn av usikkerhetene om hvilke skip som kommer, blir det foreløpig ikke lagt ut en fullstendig cruiseliste på våre nettsider. Kun anløpene få uker frem vil bli publisert.

Cruiseanløp

Nyheter

16.07.2021

Travel cruisehavn har våknet fra dvale

Nå kan det igjen ses cruiseskip ved kai i Stavanger. Et lite skip har med fire besøk i juli åpnet cruisesesongen etter pandemipausen. I august ventes enda flere anløp

Les mer

9.07.2021

Stille start på cruisesesong

Søndag starter cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen på halvannet år. Da ventes det tyske ekspedisjonscruiseskipet «Hanseatic Nature» til Strandkaien med snaut 100 passasjerer og omtrent like stort mannskap. Skipet ble levert fra et norsk verft i 2019, og har knapt nok vært i bruk etter det.

Les mer

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!