Cruise


«Otto Sverdrup» het «Finnmarken» før skipet ble bygget om til cruisetrafikk.

 

Hurtigruteskip åpner cruisesesongen

De første to månedene i 2022 venter Stavanger til sammen 8 cruiseanløp. Ut over våren ligger det an til en gradvis økning i trafikken, men særlig i første halvår er utsiktene usikre på grunn av pandemien. Det er forventninger til at i siste halvår kan cruiseaktivitetene begynner å nærme seg slik det normalt var før alt stoppet opp i mars i 2020.

I siste halvår 2021 noterte Stavangerregionen Havn til slutt 36 cruiseanløp med så vidt over 20.000 passasjerer. I første halvår var det ingen.

Alle anløpene som er planlagt i januar og februar er det to skip fra Hurtigruten Expeditions som står for. Rederiet styrker sin satsing i cruisemarkedet og bruker på besøkene i Stavanger to skip som i et par tiår trofast har gått i Kystruten mellom Bergen og Kirkenes. «Otto Sverdrup» og «Maud» er bygget om fra rutefart til cruiseformål, modernisert og tilrettelagt for mildere miljøavtrykk.

Passasjerene kommer for det meste fra tysk- og engelsktalende land. Det er strenge koronakrav til mannskap og passasjerer. De testes både før, i løpet av og etter cruisene. Kun fullt vaksinerte slippes i land.  Også på utfluktene i land er det strammere retningslinjer enn vanligvis ellers. Skipene har egne testfasiliteter og medisinsk personell.

Senere ut over året ventes stadig flere forskjellige skip å besøke Stavanger. Da vil også anløpslisten for resten av året vises på denne siden og fortløpende bli oppdatert. Inntil da vises kun for de to første månedene.

Cruiseanløp

Nyheter

23.03.2023

«Edge of Norway»

Les mer

19.12.2022

Helårsturisme

I 2022 var cruisetrafikken tilbake til normalen i Stavanger-regionen. Skipene kommer hele året; fra de første tre i januar til de siste tre i desember. Det aller siste skipet kommer 25. desember

Les mer

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!