Gjestehavner

Stavanger sentrum har to gjestehavner: Vågen, og Børevigå, like ved Norsk Oljemuseum. Servicebygget for begge gjestehavnene ligger i Børevigå, og er åpent i perioden 22. mars 2024  til 14. oktober 2024.
I vintersesongen blir gangveiene til flytebryggene fjernet, og det kan være begrenset tilgang til strøm og vann.

Båtplass betales via GoMarina. Vann og tilgang til servicebygget i Børevigå er inkludert i prisen. Også  tilbobling til strøm er innkluderrt i prisen, og det kan kobles til strøm på strømsøylene så sant det er ledig kapasitet. Gratis app lastes ned fra nettet, eller fra GoMarina sin hjemmeside; www.gomarina.no . I Børevigå er det i tillegg mulig å betale på en betalingsautomat
som er plassert ved servicebygget. Betalt båtplass er gyldig frem til klokken 14:00 påfølgende dag.

Vi tilbyr også gjesteplasser på Melingssundet gjestebrygge på moloen Tananger. I samarbeid med Tananger Båtforening kan vi også tilby tilgang til servicebygget.

Kortere opphold inntil 3 timer i tidsrommet 09:00 – 1800 er gratis. Besøket må registreres i GoMarina. Maks én periode pr. døgn pr. båt.

Priser pr døgn
Inntil 25 fot               150,-
26 fot – 40 fot          290,-
41 fot- 50 fot             340,-
51 – 60 fot                  440,-
over 60 fot                550,- (Skagenkaien)

Tilkobling til strøm er inkludert i havneleien.

I vintersesongen gis det  30 % avslag i prisen på leie av båtplass. Vintersesongen regnes fra høstferien og frem til påske.
Det er vinterpriser fra 16.10 2023 til 21.03.2024
Inntil 25 fot               100,-
26 fot – 41 fot           220,-
41 fot- 50 fot            250,-
51 fot – 60 fot           320,-
over 60 fot               400,- (Skagenkaien)

Servivebygget er stengt i denne perioden. Vann og strøm er normalt ikke tilgjenelig om vinteren

Gjestebryggene er beregnet for båter opp til 15 meter lengde. Større båter bes  ta kontakt med Maritime Servicesenter på telefon 51 50 12 01 / VHF kanal 12

Email: maritim@stavanger.havn.no

Åpningstider Maritimt Servicesenter;

Mandag– Fredag:    06.30 – 22.00
Lørdag og søndag:  10.00 – 17.30

Tjenester

I sommersesongen tilbys;
Strøm / vann
Miljøstasjon for avfall
Servicebygg med dusj, vaskemaskin og tørketrommel
Tømmestasjon for septiktank

Vågen gjestehavn

20210715_083519

Vågen gjestehavn har ca 40 plasser for båter under 15m.
I sommersesongen tilbyr vi ;

 • Vann
 • Strøm
 • Miljøstasjon for avfall
 • Servicebygg med dusj og vaskemaskin i Børevigå gjestehavn
 • Tømmestasjon for septiktank i Børevigå

Tilgang til disse tjenestene er inkludert i havneleien.

Gjestehavnen i Vågen ligger svært sentralt midt i Stavanger sentrum. Havnen har ca. 40 gjesteplasser, avhengig av båtstørrelse, og er beregnet for båter under 15 meter.  Fortøyning skjer på og innenfor flytebryggene.

Det er tilgang til strøm, vann og miljøstasjon for avfall i sommersesongen, det vil si fra påske til etter høstferien. Servicebygget er lokalisert i Børevigå gjestehavn, og er normalt åpent hele sommersesongen.
Bygget inneholder dusj, toaletter og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Tilgangskode til servicebygg finner du i kvitteringen for betalt opphold.. Koden, som tastes inn på kodepanelet ved siden av
døren, gir tilgang til servicebygget i den perioden du har betalt.

Tømmestasjon for septiktank er etablert i Børevigå. Fortøyning ved tømming vis a vis servicebygget.

Betaling for båtplass foretas via app fra GoMarina i henhold til gjeldende takster. Tilgang til servicebygget, vann og strøm er inkludert i prisen for båtplass. Betalingen gjelder til kl 1400 neste dag. Det er også plassert en betalingsautomat i Børevigå gjestehavn. Kortere opphold inntil 3 timer i tidsrommet 09:00 – 1800 er gratis. Maks én periode pr. døgn.

I sommersesongen vil også Skagenkaien periodevis være åpen for fritidsbåter over 15m lengde. Området som åpnes for fritidsbåter vil være angitt med midlertidige skilt. Havnevakten må kontaktes for tildeling av plass.
Det kan være begrenset tilgang på vann og strøm på denne kaien.

Stavangerregionen havn gjør oppmerksom på at gjestehavnen i Vågen ligger åpent til mot nord, og ved mye vind fra nord og nord-vest kan det bli store bølger i gjestehavnen som gjør havnen uegnet for fritidsbåter.

Stavanger har normalt stor cruisetrafikk sommerstid. Når cruiseskipene forlater Vågen om ettermiddagen, kan det oppstå bølger og sterk strøm fra skipenes propeller. Det er derfor viktig å ha vaktsomme blikk på
fritidsbåtenes fortøyninger, de få minuttene dette skjer.

Flytebryggen på Skagenkaien vil på dager med anløp av store cruiseskip bli stengt fordi aktertrossene kommer i konflikt med gangveiene ut til bryggene.. Det vil bli satt opp sperring på gangveien på de angitte dager.

På grunn av værforholdene i havnen er flytebryggene kun tilgjengelige i sommersesongen.

I forbindelse med festivaler kan gjestehavnen bli stengt i kortere perioder.

Støy fra omkringliggende restauranter og puber kan til tider virke sjenerende kveld – og nattestid.

Salg og annen næringsvirksomhet fra båt tillates ikke i gjestehavnen.

For mer info, sjekk vår hjemmeside

Børeviga gjestehavn

20210601_175009

 

 • 35 gjesteplasser for båter under 15m
  I sommersesongen tilbyr vi;
 • Vann
 • Strøm
 • Miljøstasjon for avfall
 • Servicebygg med toaletter, dusj og vaskemaskin
 • Tømmestasjon for septiktank

Tilgang til disse tjenestene er inkludert i havneleien.

Gjestehavnen i Børevigå ligger i et rolig område like ved Norsk Oljemuseum, få minutters gange fra Stavanger sentrum. Denne havnen egner seg godt for bl.a. barnefamilier i båt.

Havnen har plass til ca. 35 fritidsbåter, avhengig av størrelse, og er beregnet for båter under 15 meter. Alle båtplassene er lagt til rette med gangbare utriggere på begge sider. Utriggerene på kaien er nymontert i 2022.

Det er tilgang til strøm og vann i sommersesongen, det vil si fra påske til etter høstferien. Miljøstasjonen for avfall kan benyttes hele året.

Servicebygget er lokalisert i 1. etasje på piren like ved havnen, og er normalt åpent hele sommersesongen. Bygget inneholder dusj, toaletter og vaskerom med vaskemaskin og tørketrommel. Tilgangskode til servicebygg finner du i kvitteringen for betalt opphold. Koden, som tastes inn på kodepanelet ved siden av døren, gir tilgang til servicebygget i den perioden du har betalt.

Tømmestasjon for septiktank er etablert i Børevigå. Fortøyning ved tømming vis a vis servicebygget.

Betaling for båtplass foretas via app fra GoMarina i henhold til gjeldende takster. Tilgang til servicebygget, vann og strøm er inkludert i prisen for båtplass. Betalingen gjelder til kl 1400 neste dag. Det er også plassert en betalingsautomat i Børevigå gjestehavn. Kortere opphold inntil 3 timer i tidsrommet 09:00 – 1800 er gratis. Maks én periode pr. døgn.

På grunn av værforholdene i havnen er flytebryggene kun tilgjengelige i sommersesongen.

I forbindelse med festivaler kan gjestehavnen bli stengt i kortere perioder.

Salg og annen næringsvirksomhet fra båt tillates ikke i gjestehavnen.

For mer info, sjekk vår hjemmeside

Melingssundet gjestebrygge

20210301_102743
 • 10 gjesteplasser
 • Strøm
 • Vann
 • Tilgang til servicebygg


Melingssundet gjestebrygge er lokalisert på moloen i Tananger, og har ca 10 gjesteplasser, avhengig av båtstørrelse. Gjesteplassene er nummerert fra nr 14 til og med nr 30. Strøm og vann er tilgjengelig i sommersesongen.

Melingsundet gjestebrygge har innledet et samarbeid med Tananger Gjestehavn, som drives av Tananger båtforening. Dermed vil våre kunder få tilgang på toaletter og dusj fasiliteter. Tananger gjestehavn har også samlingsrom med tilgang på vaskemaskin, anlegg for tømming av septiktank og slipp fasiliteter (maks 10 tonn).

Tananger indre havn er en naturlig havn med lange, maritime tradisjoner. Tidligere var det et velkjent lossted, preget av salg og eksport av hummer, og området hadde et rikt sildefiske. I havna finner du ofte reketrålere som selger både skalldyr og fisk. Langs havna finner du også Kystkultursamlingen, en utstilling med gamle seilskuter, redskap og historisk formidling og Tanangers historie. Monsenhuset, som sies å være områdets eldste hus, og Hummeren Hotell ligger også i umiddelbar nærhet til havna. En kort spasertur fra havna finner du sentrumskjernen med det meste man trenger. Matbutikker, frisører, klesbutikker. 3 spisesteder (pizza, kinamat og diverse.) Det vil også snart bli mulighet for å fylle diesel i havnen.

Sonekart Tananger gjestehavn (klikk på bildet for større kart i pdf format)
Sonekart Tananger gjestehavn (klikk på bildet for større kart i pdf format)

Ordensregler som gjelder for opphold i Stavangerregionen Havn sine gjestehavner:

 • Havneavgiften skal betales snarest etter ankomst.
 • Manglende betaling av havneavgift vil kunne medføre at fartøyet blir fjernet fra anlegget for eiers risiko og kostnad. Alternativ tillegges tilleggsavgift per døgn.
 • Det skal være ro i havnen etter kl. 23.00.
 • Musikk som spilles fra båter skal ikke være så høy at den er til sjenanse.
 • Utslipp av septik, olje eller oljeholdig lensevann i havnebassenget er forbudt. Vis hensyn, unngå motorstøy og eksos.
 • Gjestehavnene er beregnet for fritidsfartøy under 15 meters lengde.
 • Søppel skal kastes i søppeldunk eller på miljøstasjon.
 • Båter må fortøye på godkjente plasser eller etter anvisning fra havnevakten. Det er ikke tillatt med mer enn 2 båter utenpå hverandre.
 • Båter skal ikke ligge uten tilsyn over lengre tid. Maksimal tillatt liggetid i gjestehavnen er 14 dager.
 • Båten skal være forsvarlig fortøyd og ikke ligge til hinder for annen trafikk.
 • Alle båter som ligger i gjestehavnene i vintersesongen (1. oktober – 30. april) SKAL ha strekkavlastere på fortøyningen.
 • Båter som representerer fare eller ulempe for andre eller for havneanlegget kan fjernes for eiers regning og risiko.
 • Båten ligger i havnen på eget ansvar, og Stavangerregionen havn er ikke ansvarlig ved tyveri/ hærverk eller skader som oppstår under oppholdet.
 • All manøvrering i havneområdet skal skje iht. sjøveisreglene og med sakte fart så det ikke oppstår fare eller voldes skade på andre.
 • Bruk av åpen ild, grilling eller andre brannfarlige aktiviteter er forbudt i gjestehavnene.
 • Det er et generelt forbud mot salg og kommersiell aktivitet rettet mot båtgjester ved bryggene. Dispensasjon fra det generelle forbudet kan gis av Stavangerregionen havn.

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!