Fire cruiseskip med 8.000 dagsturister onsdag

Cruiseskipene som besøker Stavanger på onsdag er ikke gamle. To av de fire ble tatt i bruk i fjor og det tredje året før. To av skipene er prikklike søsterskip. De fire skipene har med om lag 8.000 passasjerer som får rikelig anledning til å se seg omkring i løpet av dagen.

Azura
Azura

To skip ventes til kai litt før kl 0800. Det største av de to er «Azura», som ble bygget i Italia i 2010. Det 115.000 brt store skipet er 290 meter langt og kan ta nesten 3.600 gjester. Hun eies av verdens eldste cruiserederi, P&O Cruises. Hun kommer på et ukelangt cruise fra Southampton  og går til Olden kl 1700.

Viking Sea
Viking Sea

Samtidig med «Azura» er ”Viking Sea” ventet. Hun ble ble tatt i bruk i fjor. Et par timer senere kommer søsterskipet «Viking Star», som er ett år eldre. Skipene er prikklike, med sine 47.800 brutto tonn, 227 meters lengde og passasjerkapasitet på  930. «Viking Sea» kommer fra Eidfjord og skal i totiden videre via Ålborg og København til Østersjøen. «Viking Star» seiler i motsatt retning. Hun kaster loss for Eidfjord og Bergen kl 1800.

Viking Star
Viking Star

Omtrent samtidig med det siste Viking-skipet kommer også  årsgamle «Koningsdam». Hun er på nær 100.000 brt, er 297 m lang og har en oppgitt passasjerkapasitet på 2.662. «Koningsdam» er på et ukelangt cruise til Sør-Norge fra Amsterdam og kommer til Stavanger fra Flåm. Avgang videre til Kristiansand og Oslo er kl. 1800.

Torsdag får Stavanger besøk av et stort skip med mest italienere.

Koningsdam
Koningsdam

Denne artikkelen ble publisert den 22.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!