Siste farvel for «Oriana»

Onsdag besøker cruiseskipet «Oriana» Stavanger for aller siste gang. Hun har vært i byen mange ganger før. Første gang var 11. juli i 2000. Hun er det eldste skipet i flåten til P&O Cruises, som nylig solgte det. Fra i høst får «Oriana» nytt navn og skal på cruise i Asia, beregnet på kinesere. Neste år erstatter P&O-rederiet skipet med et helt nytt og mye større. Det skal seile på LNG og kan ta 5.200 passasjerer.

Det er jakten på nordlys som har bragt britene sjøveien til Norge på denne tiden av året. På sitt siste besøk i Stavanger er «Oriana» på hjemvei direkte fra Alta. Hun kommer i nitiden og seiler videre til Southampton åtte timer senere. De aller fleste om bord er briter.

«Oriana ble spesialbygget for britiske passasjerer i 1995 av et tysk verft. Skipet er ikke beregnet på barnefamilier og seiler kun med voksne passasjerer. «Oriana» er på 69.000 brt, er 260 meter lang og tar normalt 1.818 passasjerer.

Mandag kommer et annet cruiseskip med godt voksne briter fra nordlysjakt. Også det skipet har sitt siste år i Norge, før det neste år skiftes ut med et helt nytt et.

Denne artikkelen ble publisert den 18.02.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!