To cruiseskip torsdag

Torsdagens to cruiseskip i Stavanger er ikke blant de største som er på besøk i år. Det ene skipet er ett av få seilskip i cruisetrafikk.

Seabourn Quest
Seabourn Quest

Det største av de to skipene torsdag er ”Seabourn Quest”. Hun ble bygget i Genova i Italia i 2011 og er ett av tre prikklike søsterskip på 32.000 brt. Det snaut 200 m lange skipet tar opp til 450 passasjerer. Stavanger er siste norske havn på et cruise fra København til Nordkapp. Flåm, Ålesund, Svolvær, Tromsø, Honningsvåg, Olden og Bergen er besøkt på det lange cruiset. Ankomst er kl 0700. Åtte timer senere seiler ”Seabourn Quest” videre til Skagen i Danmark.

Sea Cloud II

Seilskipet ”Sea Cloud II’’ ble bygget i Spania i 2001 for et lite rederi, som blant annet har to seilskip i sin flåte. Hun er på 3.849 brutto tonn og 117 m lang. Passasjerkapasiteten er på bare 96. Kun ett av årets cruiseskip i Stavanger er mindre. ”Sea Cloud II” har tidligere i uken seilt over Nordsjøen fra Shetland til Bergen. Derfra kommer hun kl 1100, og avgang fra Stavanger til Kristiansand er kl. 1800.

Fredag blir uten cruiseanløp i Stavanger. Lørdag kommer ett og søndag tre skip på besøk.

Denne artikkelen ble publisert den 5.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!