Ny havnedirektør på plass

1.februar begynte Magne Fjell som havnedirektør i Stavangerregionen Havn (SRH).
Han kommer fra stillingen som kommunedirektør i Randaberg. – Tett dialog med eierkommunene er viktig for å stå samlet for å møte den internasjonale og nasjonal konkurransen, sier den nye havnedirektøren.

Magne Fjell skal lede et selskap som har flere viktige utviklingsprosjekter med stor betydning for hele regionen. Risavika, Mekjarvik og Stavanger er alle havneområder under utvikling og endring, og sjøtransporten vil i tillegg øke i tråd med større bevissthet rundt mer miljøvennlig transport.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg er godt kjent med havnens planer og ser fram til å videreutvikle og realisere disse til beste for dem som bruker oss, eierkommunene og regionen, sier Fjell. Havneområdene han nå får ansvar for har blant annet Vestlandets største godshavn og yter tjenester til Nord-Europas største olje- og gassklynge.

– Havnen har et ansvar for bærekraftige investeringer for å nå viktige miljømål, sier Fjell og understreker at elektrifisering og nye energibærer som ammoniakk, hydrogen og videre satsing på flytende naturgass er områder havnen må ha en aktiv involvering i.

Av havnens samlede investeringer de kommende fire år er 31% knyttet til miljøtiltak. SRH er en tilrettelegger for å fremme sjøtransport som transportform og det er formålet bak investeringene.

Den nye havnedirektøren er opprinnelig fra Nedstrand, er utdannet både agronom og kommunalkandidat og har 25 års erfaring som rådmann, før Randaberg jobbet han i Rennesøy og Kvitsøy.

Magne Fjell

Denne artikkelen ble publisert den 1.02.2022

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!