To cruiseskip fredag

Det har begge skipene gjort mange ganger før. Skipene er omtrent like store. Det ene skipet seiler mest med tyske passasjerer, det andre med britiske.

Skipet med mest briter kommer først. Kl 0900 kommer ”Arcadia” fra Bergen, Olden og Flåm. Åtte timer senere seiler hun videre til Southampton kl 1700. Hun ble bygget i Italia i 2005. «Arcadia» har fire søsterskip, men de seiler for søsterrederiet Holland America Line. Det var det meningen at «Arcadia» også skulle. Men allerede tre år før hun ble ferdig, ble hun solgt til Cunard Line og var påtenkt døpt  ”Queen Victoria”. Ett år senere, og året før hun ble ferdig, ble hun igjen solgt, Denne gang til P&O Cruises. Der ble hun værende og har siden hun ble døpt båret navnet ”Arcadia”. Hun er på 83.500 brutto tonn, er 290 meter lang og kan ta i overkant av 2.000 passasjerer.

Arcadia
Arcadia

En times tid etter britene, kommer skipet med tyskere. Velkjente «AIDAsol» kommer på sitt  nest siste av hele elleve anløp i Stavanger i år. I sommer har hun en serie med ti dager lange Vestlandscruise fra Tyskland. Trondheim er nordligste anløpssted og Stavanger det siste før cruisene avsluttes i Hamburg. «AIDAsol» ble bygget i Tyskland i 2011, som ett av sju søsterskip. Hun er 253 meter lang, er på 71.304 brutto tonn og kan normalt ta snaut 2.200 passasjerer. Ti timer etter ankomst seiler hun tilbake til Hamburg.

Helgen blir uten cruiseanløp i Stavanger. Først onsdag kommer neste skip, – et lite norsk et.

AIDAsol
AIDAsol

Denne artikkelen ble publisert den 8.09.2016

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!