Vikingskip med to strandhogg samme uke

Den første uken i februar er det meldt inn to cruiseanløp i Stavanger. Begge står «Viking Sky» for. Mandag kommer hun fra nordlysjakt helt nord i Norge og skal tilbake til London for å skifte passasjerer. Så kommer hun i motsatt retning allerede fredag.

Rederiet Viking Ocean Cruises startet sine seilinger i 2015 men har ikke seilt nordlige farvann vinterstid før. Rederiet har bare nye skip i sin flåte, som øker raskt. Alle skipene er prikklike. De er på 47.800 brt, er 227 meter lange og kan ta 930 passasjerer. ”Viking Sky” begynte dette to uker lange vintercruiset i London søndag.

Mandag kommer hun fra Bodø kl 1300 og seiler videre til Tilbury fem timer senere. Fredag kommer hun tilbake fra England kl 0800. I halv femtiden settes kursen mot Bodø.

I år blir det cruiseanløp i Stavanger hver måned. Økningen i cruisetrafikken er spredt over hele året. Nær en halv million dagsturister ventes å besøke Stavanger før neste årsskifte. De vil gi god aktivitet for de som betjener cruisegjester i byen og regionen. I februar ventes fem anløp. Tre av de står «Viking Sky» for.

Denne artikkelen ble publisert den 1.02.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!