Cruiseanløp i helgen: En viking og en oppdager

Det skjer ikke ofte, men denne helgen får Stavanger cruisebesøk både lørdag og søndag. De to skipene er ikke blant de største, – hvert av de tar rundt 900 passasjerer.

Lørdagens cruiseskip er  bare to år gammelt og dermed blant verdens nyeste. «Viking Sea» ble ferdig fra verftet i Italia i 2016 og har Bergen som hjemby. Rederiet satser både på norske sjøoffiserer og lærlinger. Det vokser hurtig, får nye skip levert på løpende bånd og kan om få år ha opp mot 20 skip.  «Viking Sea» er på 47.800 brutto tonn og 227 meters lengde. Lørdag kommer hun til Stavanger fra Østersjøen via Ålborg kl 1000. Ti  timer senere seiler hun via Eidfjord til Bergen. Derfra skal hun tilbake til Østersjøen.

Søndagens cruiseskip er det noe eldre «Marco Polo» fra rederiet «Cruise and Maritime Voyages». Skipet har vært i Stavanger flere ganger. Det ble bygget i 1964 og fikk da sitt første navn «Aleksander Pushkin». Som en del andre passasjerskip bygget på den tid, betegnes «Marco Polo» som linjelekker og svært ulik fasongen på nyere cruiseskip. Hun er på 22080 brt og er 176 meter lang. Ankomst til Stavanger fra Flåm er kl 1100 og avreise er åtte timer senere. Cruiset begynte i Bristol i England og avsluttes i Cardiff i Wales etter Stavanger besøket.

Denne artikkelen ble publisert den 11.05.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!