Nær 9.000 turister torsdag

Tre cruiseskip besøker Stavanger torsdag. De har samlet passasjerkapasitet på 9.000. To av skipene kommer tidlig, mens de tredje kommer kl 1300 og blir liggende til utpå kvelden. Turistinnrykket blir dermed godt fordelt i løpet av en lang dag. Alle de tre skipene kommer for siste gang i år.

I sjutiden kommer «Independence of the Seas» fra Skjolden med nesten halvparten av torsdagens cruisegjester i Stavanger. Skipet er stort. Det er på 154.407 brt, er 339 m langt og kan ta nær 5.000 passasjerer om alle ekstra madrasser tas i bruk. Det ti år gamle skipet var så sent som i vår på et langt verkstedopphold for å oppgraderes, blant annet for å bedre miljøavtrykket. «Independence of the Seas» forlater Stavanger kl 1600 og seiler til Southampton. Der begynner hun et nytt cruise til Kanariøyene.

Det spanskdrevne skipet «Zenith» skal også etter hvert til Kanariøyene. Torsdag kommer hun fra Bergen kl 0800 og blir liggende til hun elleve timer senere drar til Rostock for å begynne et nytt cruise retning Middelhavet. «Zenith» er på 47.255 brt, er 208 m langt og har nok med rundt 1.800 passasjerer. Noen busslaster av disse drar vanligvis av sted for å bestige Preikestolen til fots.

Til Preikestolen skal nok også noen av passasjerene fra «Costa Mediterranea», som kommer på ettermiddags- og kveldsbesøk. Dermed møter de spreke cruisegjestene på vei opp, spanjolene som er på vei ned. «Costa Mediterranea» er på 85.700 brt, er 292 m lang og har en passasjerkapasitet på snaut 2.700. Torsdag kommer hun fra Geiranger og seiler videre til kontinentet kl 2200. I vineter seiler hun cruise ut fra Dubai, men er tilbake i Stavanger i mai.

Fredag kommer ukens siste cruiseskip, som er så vidt litt større en Costaskipet.

Independence of the Seas
Independence of the Seas
"Zenith" er på 47.255 brt og er 208 meter lang
"Zenith" er på 47.255 brt og er 208 meter lang
Costa Mediterranea

Denne artikkelen ble publisert den 5.09.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!