4.500 fint fordelt fredag

Tre cruiseskip besøker Stavanger fredag. To av de kommer fra morgenen av, mens det tredje og største kommer midt på dagen og blir liggende til litt utpå kvelden.

Det skipet har med over halvparten av fredagens 4.500 cruisegjester.

De to morgen- og formiddagsgjestene er omtrent like store. Begge eies av norskeide rederier.

”Viking Sea” er ett av fem nye søsterskip som er bygget i Italia de siste fire årene. De norskeide Viking-skipene er prikklike, med sine 47.800 brutto tonn og 227 meters lengde. Inntil 930 passasjerer innkvarteres i utvendige lugarer med balkong. Der finnes ingen innvendige. ”Viking Sea” kommer til Stavanger fra Bergen og Eidfjord kl 0700. Snaut sju timer senere seiler hun via Ålborg til Østersjøen med St. Petersburg som østligste havn og Stockholm som siste.

Det andre norskeide skipet fredag er Fred Olsens «Braemar». Hun er på 24.344 brt, er 196 m lang og kan ta 977 passasjerer.

Hun ble bygget i Spania i 1993 og skipets første navn var «Crown Jewel». Senere seilte hun for forskjellige rederier inntil Fred Olsen Cruise Lines overtok skipet i 2001. Fra da har navnet vært «Braemar». Som ofte før er «Braemar» også denne gang på et ukelangt Vestlandscruise fra England. Det startet og slutter i Southampton. «Braemar» kommer i halvåttetiden fra Eidfjord, Skjolden og Bergen. Hun seiler videre til England kl 1300, men ofte tar Fred Olsen-skipene en bonustur innom Lysefjorden.

Det gjør aldri «Costa Mediterranea». Hun kommer til Stavanger på tampen av sitt ukelange cruise kl 1300. Da har hun den siste uken vært innom Bergen, Olden, Åndalsnes, Hellesylt og Geiranger. Hun ble bygget i Finland i 2003 og er på 62.370 tonn. Det 293 meter lange skipet kan ta 2.680 passasjerer. Fredag seiler «Costa Mediterranea»   videre til Bremerhaven og Amsterdam kl 2200.

Lørdag kommer ukens siste cruiseskip. Det er en mangeårig gjenganger som nå har skiftet både rederi, navn og farge på skroget.

Viking Sea
Braemar
Costa Mediterranea

Denne artikkelen ble publisert den 9.08.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!