Fire fartøyer fint fordelt

Onsdag besøker fire cruiseskip Stavanger. Samlet passasjerkapasitet er på drøyt fire tusen. To kommer i 8-9 tiden, de to siste kl 1200. Tre av skipene er nokså små, mens det tredje er betydelig større. De to minste skipene kommer først. Alle skipene seiler avsted på rekke og rad ut Byfjorden rundt kl 1800.

I åttetiden kommer «Star Breeze» fra Bergen, underveis til Skottland, og Irskesjøen. Hun er på 9.975 brt, er 133 m lang og kan ta drøyt to hundre passasjerer.

En times tid senere kommer «Astor» fra Fjærland, Balestrand og Bergen med rundt 500 passasjerer. Hun er på 15.400 brt og er 176 m lang. Etter ni timer legger «Astor» fra kai med kurs for Kragerø.

De to skipene som kommer i tolvtiden er temmelig nye. Tre år gamle «Viking Star» er på 47.800 brt,  er 227 m lang og tar opptil 928 passasjerer. Nok en gang kommer hun fra St. Petersburg og andre steder i Østersjøen via Ålborg. Nok en gang går ferden videre via Eidfjord til Bergen.

To år gamle «Koningsdam» kommer fra Oslo og er underveis til Flåm. Stavanger er andre havn på et cruise fra Amsterdam til Sør-Norge. «Koningsdam» er på snaut 100.000 brutto tonn, er 297 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.662.

Torsdag ventes et AIDA-skip til Stavanger.

Viking Star
Astor
Koningsdam
Star Breeze

Denne artikkelen ble publisert den 21.08.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!