En kjenning og en nykommer på besøk mandag

Det første cruiseskipet mandag er «Zenith», som er det cruiseskipet som ses oftest i havnen i år. Hun er på 47.255 brt og er 208 meter langt og tar opptil  1.900 passasjerer. Sist «Zenith» var besøk var torsdag.

I mellomtiden har hun vært i Warnemünde i Tyskland og avsluttet ett cruise og startet et nytt. Ankomst derfra mandag er kl 0800. Drøyt ti timer senere skal hun videre oppover Vestlandet til Trondheim. Der avsluttes cruiset og alle spanjolene flys hjem med flere charterfly. Nye spanjolpassasjerer går om bord og kursen settes sørover igjen.

«Agean Odessey» til Stavanger fra Bergen tidlig ettermiddag. Skipets første 11563navn var «Narcis», da det ble levert til israelske eiere fra et rumensk verft i 1973. Tretten år senere ble passasjerfartøyet forlenget og bygget om til cruiseskip.  «Agean Odyssey» fikk dagens navn i 2010, etter en del navne- og eierskifter gjennom årene. Hun er på 4174 brt, er 140 m lang og tar drøyt 400 passasjerer. Rederiet «Voyages to Antiquity» sender det greskregistrerte skipet sitt til Stavanger for første gang mandag. Cruiset startet og slutter i London. Etter en stopp i Skottland bar det over Nordsjøen og flere steder på Vestlandet.

Kl 2000 er planen å seile til Flåm, og derfra via Kristiansand og Oslo til Amsterdam, som blir siste besøkshavn på cruiset.

Tirsdag kommer to større skip på besøk.  Ukens femte og siste cruiseskip kommer lørdag.

Agean Odyssey fra rederiets nettside

Denne artikkelen ble publisert den 30.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!