Mandag blir en god cruisedag

To cruiseskip besøker Stavanger mandag. De har med drøyt 4.000 dagsturister til regionen. Begge skipene kommer i åttetiden og blir liggende til sen ettermiddag. Halvparten av cruisegjestene mandag er tyske.

Serenade of the Seas
Serenade of the Seas

Til Strandkaien kommer Royal Caribbeans ”Serenade of the Seas”. Hun ble bygget ved et tysk verft og levert i 2003. Hun er på drøyt 90.000 brt, er 293m lang og 32 m bred. ”Serenade of the Seas” kan ta 2.200 passasjerer. Ankomst fra København til Stavanger er kl 8 og hun blir liggende ti timer før hun seiler videre til Bergen, Ålesund, Geiranger og tilbake til København.

Mein Schiff 3 er søsterskip av Mein Schiff 4 og Mein Schiff 5
Mein Schiff 3 er søsterskip av Mein Schiff 4 og Mein Schiff 5

Til Skagenkaien kommer «Mein Schiff 3» på sitt aller første besøk. «Mein Schiff 3» ble bygget i Finland for tyske TUI Cruises i 2014. Rederiet er et tysk datterselskap av Royal Caribbean Cruises. TUI Cruises begynte sine seilinger i 2009 med et eldre skip, som året etter ble supplert med et søsterskip. Rederiet ble fra starten en suksess og fire helt nye skip ble bestilt. ”Mein Schiff 3” var det første av disse. Hun er på 99.526 brt, er 293 m lang og kan ta drøyt 2.500 passasjerer. Dette første cruiset til Stavanger begynte i Bremerhaven i Tyskland. Etter Stavanger besøkes bare Kristiansand og Oslo. Slutthavn er Kiel.

Tirsdag kommer det og to cruiseskip til Stavanger. De er omtrent på samme størrelse som mandagens to skip.

Denne artikkelen ble publisert den 12.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!