To cruiseskip og to tusen turister onsdag

Onsdag besøker to cruiseskip Stavanger, begge etter å ha besøkt Eidfjord i Hardanger dagen før. Skipene er ikke blant de største, men har til sammen en par tusen passasjerer med. Det første skipet  har Bergen som hjemby, men rederiet styres fra Sveits. Det andre skipet har italienske flagg, men drives fra Tyskland.

”Viking Sea” er ett av tre helt nye søsterskip som er bygget i Italia.
”Viking Sea” er ett av tre helt nye søsterskip som er bygget i Italia.

Søsterskipene er prikklike: 47.800 brutto tonn, 227 meters lengde og opptil 930 passasjerer.

Ved åttetiden kommer ”Viking Sea” på årets første besøk.  Hun er ett av tre helt nye søsterskip som er bygget i Italia. Det fjerde leveres senere i år og flere bygges. Skipene er prikklike, med sine 47.800 brutto tonn og 227 meters lengde. De opptil 930 passasjerene innkvarteres i utelukkende utvendige lugarer med balkong. Flere av passasjerene har slått flere cruise sammen og er lenge om bord, opptil et par måneder.

Kl 14 seiler ”Viking Sea” videre til Ålborg, København, Warnermünde, Gdyinia, Tallin, St. Petersburg, Helsinki og Stockholm hvor hun har snuhavn.

AIDAvitas røde munn
«AIDAvita» er på årets andre cruise rundt Nordsjøen.

En times tid etter at Vikingskipet har lagt seg til ved Strandkaien kommer tyske ”AIDAvita” til Skagenkaien med godt over tusen passasjerer. Hun var på besøk også for et par uker siden. ”AIDAvita” ble bygget i Tyskland og tatt i bruk i 2002.

AIDAvita er på 42.300 brutto tonn og er 203 meter lang.

«AIDAvita» er på årets andre cruise rundt Nordsjøen. Det begynte og slutter i Tyskland og omfatter Skottland, de nordligste øyene i Storbritannia og Vestlandet i Norge. Ferden fortsetter hjem til Tyskland kl 20, og dermed er Stavangerbesøket på hele 11 timer.

Torsdag kommer et annet skip med rød kyssemunn i baugen. Fredag besøker ukens siste cruisegjester byen og regionen.

Denne artikkelen ble publisert den 2.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!