Travel torsdag med mange cruisegjester

To cruiseskip har torsdag med nær sju tusen cruisegjester til Stavanger. De aller fleste passasjerene skipene har med er europeere, og på  det ene skipet er nesten bare spanjoler. Begge skipene blir liggende hele dagen.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Passasjerene på torsdagens andre cruiseskip begynte sine cruise i enten Stockholm, St. Petersburg, Kiel eller København. i nitiden  kommer 333 m lange ”MSC Fantasia” til Strandkaien. Det franskbygde skipet ble døpt av filmstjernen Sophia Loren i 2008. Skipet er på 133.500 brt og har en passasjerkapasitet på nær 4.400. Før dette besøket i Stavanger har ”MSC Fantasia” besøkt Hellesylt og Flåm. Det gjør hun flere ganger denne sommeren. Stavanger er den eneste norske byen hun har på seilingsplanene sine denne sesongen. Kl 18 seiler hun videre til Kiel, København og til Østersjøen.

”Monarch” ble overtatt fra Royal Caribbean International i 2013 og seiler nå for spanske Pullmantur. Hun ble bygget i 1991 som ”Monarch of the Seas”. Hun er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapastiet på 2.764. Torsdag kommer hun fra Haugesund ved åttettiden og drar videre til Tyskland kl 18. Flere hundre av passasjerene skal på fottur til Preikestolen, en utflukt som varer totalt i sju-åtte timer.

Ukens to siste cruiseskip kommer lørdag. Det ene om formiddagen og det andre ettermiddagen.

Monarch
Monarch

Denne artikkelen ble publisert den 14.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!