Søndag kommer fire tusen dagsturister seilende til Stavanger

Både en nokså sjelden gjest og en gjenganger besøker Stavanger havn søndag. To cruiseskip lar sine i alt 4.000 passasjerer oppleve søndagen i Stavangerregionen.

Den sjeldne gjesten er «Norwegian Jade» som var på første besøk for over ti år siden. Etter mange års fravær har hun de seneste årene lagt inn to besøk årlig i seilingsplanene. Hun ble bygget i 2006, er på 93.558 brt og kan ta drøyt 2.000 passasjerer. «Norwegian Jade» kommer søndag fra England kl 0800 og skal videre nordover Vestlandet og derfra til Shetland kl 1400.

Stamgjesten søndag er «AIDAsol». Hun kommer kl 1000 på sørgående. Hun er på et ti dager langt cruise fra Hamburg, med Trondheim som nordligste havn. Underveis i begge retninger er en rekke byer og fjorder på Vestlandet besøkt. «AIDAsol», ble bygget i Tyskland i 2011, som ett av sju søsterskip. Hun er på 71.304 tonn, er 253 m lang og kan normalt ta snaut 2.200 passasjerer. Søndag kommer hun fra Eidfjord i Hardanger og seiler videre til Hamburg etter ni timer ved Skagenkaien.

Mandag besøker ett av årets minste cruiseskip Stavanger. Det har om lag hundre passasjerer med.

AIDAsol

Denne artikkelen ble publisert den 9.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!