Nyrenovert cruisekjempe på lørdagsbesøk

Lørdag kommer et stort cruiseskip til Stavanger. «Independence of the Seas» kommer omtrent rett fra et verft i USA, etter en opprustning som sies å ha kostet om lag 900 millioner dollar.

Både eksteriør og interiør er i likhet med teknisk og elektronisk utstyr blitt betydelig oppgradert. Det omfattende verftsoppholdet har pågått i tre måneder. Det er utført for å bedre passasjerenes opplevelser og på lang sikt også skipets driftsøkonomi og miljøavtrykk.

«Independence of the Seas» ble  bygget i 2008 av Aker i Finland, som ett av tre søsterskip. Hun er på hele 160.000 brt, er 339 m lang og kan ta opptil 4.376 passasjerer. Skipet eies av Royal Caribbean Cruises, som har sterke norske bånd.

Stavanger er denne gang siste anløpshavn på årets første cruise fra Southampton til Norge. I løpet av uken har passasjerene fått oppleve Molde, Geiranger, Ålesund og Flåm. Ankomst derfra er ca kl 0700. Ti timer senere fortsetter det store skipet tilbake til Southampton.

Søndag ventes to cruiseskip til Stavanger. De er betydelig mindre. Det skjer bare noen få ganger i år at det er cruiseskip i Vågen både lørdag og søndag.

Independence of the Seas
Independence of the Seas

Denne artikkelen ble publisert den 25.05.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!