Mye engelsk i bygatene tirsdag

Et stort og et betydelig mindre cruiseskip besøker Stavanger tirsdag. Det ene er temmelig nytt, – det andre har etter hvert seilt noen år. Det minste har mest med godt voksne passasjerer, – mens det andre har en variert blanding av aldersgrupper. Felles for begge skipene er at det er briter som dominerer på passasjerlistene. Begge skipene startet cruisene i England søndag. De kommer i åttetiden.

Saga Pearl II ved Konserthuskaien
Saga Pearl II ved Konserthuskaien

Det britiske cruiseskipet «Saga Pearl II» kommer fra Dover til Skagenkaien og blir liggende til kl 18. «Saga Pearl II» er på 18.590 brt, er 164 m lang og kan ta 500 passasjerer. Hun ble bygget som M/S «Astor» i Hamburg i Tyskland i 1981. Etter noen navne- og eier endringer overtok Saga Cruises henne i slutten av 2009. Etter Stavanger skal hun via Hardanger og nordover Vestlandet til bla Lofoten.

Azura
Azura ble bygget i Italia i 2010.

«Azura» kommer til Strandkaien og har med over 3.000 britiske dagsturister til Stavangerregionen. Det 115.000 tonn store skipet er 290 meter langt og kan ta nesten 3.600 passasjerer. «Azura» ble bygget i Italia i 2010.  Cruiset fortsetter kl 17 til Geiranger og Bergen, før hun returnerer til England.

Denne artikkelen ble publisert den 29.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!