To vinteranløp til før våren kommer

To anløp gjenstår før vintercruisene til Stavanger får et mer vårlig preg. Torsdag kommer «Aurora» og tre dager senere kommer «Viking Sky» fra sine siste besøk helt nord i Norge. Begge skipene skal da tilbake til England for å skifte passasjerer og sette kurs mot andre og mindre vinterlige farvann.

Vintercruise til Norge har økt kraftig bare de siste årene. Tidligere var det kun en gang i ny og ne at rederier sendte skip på nordlysjakt. For ti års tid siden ble Stavanger med på et fremstøt fra Cruise Norway og noen få andre havner i vest og nord, for å øke antallet vintercruise.

I år vil Stavanger notere 12 slike cruisebesøk med i alt nær 12.000 passasjerer. Det er mest rederiene Viking Ocean Cruises, P&O og Saga som har hatt stort hell med sine vinterlige satsinger til glede også for Stavanger.

Fra i år har Stavanger for første gang cruiseanløp hver eneste måned, og det ser ut til å bli slik i 2020 også. Vintercruisene er sterkt medvirkende til både økningen av trafikken og til spredning av anløpene. Dermed er og ønsker om sesongforlenget turisme oppfylt. Cruise er ikke lenger bare dagsturisme i noen få travle sommermåneder

Viking Sky
Saga Sapphire
Saga Sapphire

Denne artikkelen ble publisert den 15.03.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!