To skip og tre tusen gjester lørdag

Lørdag besøker to cruiseskip Stavanger. De er ikke av de største, men de har med om lag 3.000 dagsturister til regionen. Det blir nok mest tysk og amerikansk å høre fra turistene denne dagen.

«AIDAluna» har Stavanger som første stopp på et 15 dager langt cruise til Shetland, Island, Svalbard og Nordkapp. Stavanger er eneste norske by som besøkes på nordgående, men et par steder til får besøk på sørgående. Cruiset begynte i Kiel torsdag og avsluttes der dagen etter St. Hansaften. «AIDAluna»  ble bygget i Tyskland i 2009 og er senere blitt oppgradert flere ganger. Skipet er på 70.000 brt og er 252 meter langt. Ankomst fra Tyskland lørdag blir kl 0800, med avreise til Shetland kl 1700. Drøyt 2.000 passasjerer er nok med på den lange ferden.

Mens tyskerne har kurs vest og den retning vikinger dro, kommer norske «Viking Sea» fra Østersjøen. Det nesten nye skipet er på 47.800 brutto tonn og på 227 meters lengde. De drøyt 900 passasjerene mønstret på i Stockholm og dro derfra til St. Petersburg. På vei derfra er en rekke baltiske havner besøkt. Til Stavanger kommer «Viking Sea» fra Ålborg i titiden. Seks timer senere drar hun videre via Hardanger til Bergen.

Søndag kommer det også to cruiseskip til Stavanger.

Viking Sea

Denne artikkelen ble publisert den 7.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!