Stille start på cruisesesong

Søndag starter cruisesesongen i Stavanger etter pandemipausen på halvannet år. Da ventes det tyske ekspedisjonscruiseskipet «Hanseatic Nature» til Strandkaien med snaut 100 passasjerer og omtrent like stort mannskap. Skipet ble levert fra et norsk verft i 2019, og har knapt nok vært i bruk etter det.

Passasjerene kommer fra tysktalende land. Cruiset startet i Hamburg onsdag med første strandhugg i Oslo. Der ble skip og alle om bord ble klarert for videre seilas i Sør-Norge.

Ankomst til Stavanger er søndag morgen og det seiler igjen via Lysefjord til Hamburg tidlig ettermiddag. Under landligget i Stavanger arrangeres utflukter til Byrkjedal, Dalsnuten og byvandring med besøk på Norsk Oljemuseum.

Det er strenge koronakrav til mannskap og passasjerer. De testes både før, i løpet av og etter cruiset. Også på utfluktene i land er det strammere retningslinjer enn vanligvis ellers. «Hanseatic Nature» har egne testfasiliteter og medisinsk personell.

Stavanger er en av få havner i Norge som normalt har klart å spre cruisetrafikken på kalenderåret. «Hanseatic Nature» kommer også de neste fire søndagene. Fra august trappes cruisetrafikken gradvis opp. Det kan ventes drøyt 50 anløp ut over høsten, til det siste på nyttårsaften.

Neste cruiseanløp i Stavanger er med samme skip søndag om en uke. – og om to. Ankomst er kl 0800 og avgang 1400.

Denne artikkelen ble publisert den 9.07.2021

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!