To moderne cruiseskip tirsdag

Tirsdagens to cruiseskip er meget moderne. De er bare et par-tre år gamle og godt rustet for renest mulig drift både til havs og i havn. Begge er elegant og minimalistisk innredet.

Først ventes «Viking Star», som er blitt stamgjest i Stavanger. Hun er norskregistrert og ble døpt i Bergen 17. mai i forfjor. «Viking Star» er på 47.800 brt,  er 227 m lang og tar drøyt 900 passasjerer, alle i utvendige lugarer med balkong. Etter Stavanger skal «Viking Star» på en ny tur til Østersjøen, med St. Petersburg som østligste havn. Ankomst til Stavanger fra Bergen og Eidfjord er i sjutiden, og kl 14 seiler hun videre til Ålborg.

Viking Star
Viking Star

Når Vikingskipet har fått trossene festet i Skagenkaien, legger «Mein Schiff 3» til Strandkaien. Hun ble bygget i Finland i 2014 og var for første gang i Stavanger tidligere i sommer. ”Mein Schiff 3” er på 99.526 brt, er 293 m lang og kan ta drøyt 2.700 passasjerer. Dette cruiset begynte i Kiel og fortsatte til Bergen, Geiranger og Hellesylt. Etter Stavanger besøkes Kristiansand og København. Slutthavn er Kiel. «Mein Schiff 3» kaster loss kl 1900 og kommer tilbake i mai.

Neste cruiseanløp i Stavanger er fredag, ukens siste.

Mein Schiff 3
Mein Schiff 3

Denne artikkelen ble publisert den 28.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!