To store skip i Vågen søndag

Det blir betydelig flere folk enn vanlig i sentrumsgatene i Stavanger søndag. To store cruiseskip kommer på besøk med over 6.000 utenlandske dagsturister. Det ene skipet kommer fra og skal tilbake til New York.

I åttetiden er «Costa Magica» på plass ved Skagenkaien med over 3.000 passasjerer. De mest europeiske med en stor andel italienere. «Costa Magica» er på 105.000 brt, er 272 m lang og tar fullsatt 3470 passasjerer. Før Stavanger har Costaskipet besøkt Bergen, Hellesylt, Geiranger, Åndalsnes og Olden. Hun blir liggende til kl.1900. De neste havnene er Bremerhaven og Amsterdam hvor cruiset avsluttes.

Costa Magica
Costa Magica

Amerikabåten søndag er staselige «Queen Mary 2». Hun kommer til Norge fra New York via Southampton og Hamburg. Før Stavanger har hun og vært innom Bergen, Ålesund, Olden og Flåm. Passasjerene er kommet ombord i skipet i USA, England eller Tyskland.

«Queen Mary 2» er på 150.000 brt, er 345 m lang, 41m bred og stikker 10m dypt. Hun tar på sine cruise over 3.000 passasjerer, og har et mannskap på 1.250. Hun kommer også i åttetiden søndag og drar igjen kl 1700. Da fortsetter hun sin ferd via Hamburg og Southampton og derfra til New York.

Kommende uke ventes fem cruiseskip. De har med 13.000 passasjerer, halvparten av disse er på to skip mandag. De øvrige kommer på tirsdag og fredag.

Queen Mary 2 på svai nær Steinsøy for noen få år siden
Queen Mary 2 på svai nær Steinsøy for noen få år siden

Denne artikkelen ble publisert den 25.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!