Mange cruisegjester søndag

Søndag ventes over 4.000 cruisegjester til Stavanger, fordelt på ett stort og to mindre cruiseskip. Alle tre kommer i morgentimene og de blir liggende til tidlig ettermiddag.

«Costa Magica» har med de fleste av søndagens cruisegjester. Det 272 m lange skipet er på 105.000 brt og kan ha opptil 3470 passasjerer. Stavanger er første havn på et ni dager langt cruise på Vestlandet. Ankomst fra Bremerhaven og Amsterdam er kl 0700. Åtte timer senere seiler ”Costa Magica” videre til Geiranger.

Costa Magica
Costa Magica

Omtrent samtidig med Costaskipet kommer ”Marco Polo” fra Hull med drøyt britiske 700 passasjerer. Hun er på 22.080 tonn og er 176 m lang. Kl 1630 kaster ”Marco Polo” loss med kurs for Flåm.

Marco Polo
Marco Polo

Den minste av de tre søndagsgjestene i havnen er det linjelekre luksusskipet «Le Soleal». Hun er på 11.000 brt og 142 meter lang. Passasjerkapasiteten er 264. Hjemmehavn er Mata Utu, som forklarer hvorfor hun har fransk flagg i akterstevnen. «Le Soleal» kommer fra Ålesund søndag kl 0900. Fem timer seiler hun videre til Kristiansand, men kommer på nytt besøk neste lørdag.

Le Soleal
Le Soleal

Cruiseanløp i helger skjer nokså sjelden i Stavanger. De fleste skipene besøker byen på vanlige ukedager. Mandag kommer et enslig cruiseskip med et par tusen tyskere på besøk.

Denne artikkelen ble publisert den 9.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!