Den siste Viking kommer tidlig

Det første cruiseanløpet i oktober er nesten nye  «Viking Sun», som kommer for siste gang i år til Stavanger. Det blir og siste gang i år at skip fra Viking Ocean Cruises besøker byen. «Viking Sun» blir liggende hele dagen og kaster loss på slutten av ettermiddagen. Men hun kommer tidligere enn planlagt. Seilingsplanen er endret etter at skipet møtte ugreie værforhold i Østersjøen ved cruisets begynnelse.
Etter siste oppdatering kommer “Viking Sun” allerede tirsdag kveld. Hun har med drøyt 900 passasjerer, som får en stille natt ved kai i Stavanger før utfluktene starter onsdag. Hun kommer denne gang direkte fra København, og ikke via Ålborg som planen var. Cruiset startet i Stockholm med St. Petersburg som østligste besøkshavn. «Viking Sun» ble bygget i fjor. Hun er på 47.800 brt. og er 228,3 m lang.

Kl 1745 kaster hun loss for Eidfjord og Bergen. Der avsluttes dette cruiset og et nytt begynner. Da skal «Viking Sun til helt andre farvann. Først noen runder i Middelhavet og så etter hvert på jordomseiling. I slutten av mai er hun tilbake i Stavanger igjen.

Allerede lørdag kommer det neste cruiseskipet til Stavanger. Det er et etteranmeldt og helt nytt lite fransk luksusskip, som kommer omtrent rett fra verftet i Søvik ved Ålesund.

Viking Sun

Denne artikkelen ble publisert den 28.09.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!