Briter og spanjoler åpner rolig cruiseuke

Halvparten av ukens cruisegjester kommer mandag, fordelt på to cruiseskip. Briter og spanjoler er i flertall blant de sju tusen tilseilende dagsturistene. Begge skipene er ofte i Stavanger. Mandag kommer de i nitiden.

Størst i Vågen mandag er «Britannia» Hun er på 144.000 brt og er 330 meter lang. Hun har 19 dekk, er over 70m høy, kan ta 4372 passasjerer som betjenes av et mannskap på 1400. Baugen og deler av det hvite skroget er dekorert med elementer fra det britiske flagget. Dette Vestlandscruiset begynte i Southampton i England lørdag. Etter Stavanger skal «Britannia» besøke Olden, Flåm og Bergen. Hun kommer til Strandkaien kl 8 og blir liggende til hun utpå ettermiddagen setter kursen videre nordover.

Britannia
Britannia

Spanjolene kommer med ”Monarch”. Hun er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.764. Mandag kommer hun fra Rostock i Tyskland, hvor passasjerene er fløyet til i egne charterfly fra Spania. Flere hundre av passasjerene skal på fottur til Preikestolen, en utflukt som varer totalt i sju-åtte timer. ”Monarch” blir liggende ved Skagenkaien til kl 1800. Da seiler hun sakte videre … helt til Haugesund.

Tirsdag kommer det også to cruiseskip på besøk i Stavanger, men med betydelig færre passasjerer enn de to mandag. Ukens siste cruiseskip kommer fredag.

Monarch ved kai midt i Stavanger sentrum Foto Anders Bang-Andersen
Monarch ved kai midt i Stavanger sentrum Foto Anders Bang-Andersen

Denne artikkelen ble publisert den 27.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!