To stamgjester til kai torsdag

De to cruiseskipene som besøker Stavanger torsdag skal være ved kai i åttetiden. De har totalt litt over 4.000 utenlandske dagsturister til byen og regionen.

Noen hundre av de skal på åtte timers fottur til Preikestolen. De andre kommer til å spre seg godt i bygater og på severdigheter. Begge skipene har vært i byen flere ganger før.

«Koningsdam» er det største skipet. Hun er på snaut 100.000 brutto tonn, er 297 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.662. Hun var i Stavanger også fredag. I mellomtiden har hun vært i Amsterdam og skiftet ut noen av passasjerene, mens andre har slått sammen flere cruise og kommer til Stavanger for andre gang på en uke. Til Stavanger kommer «Koningsdam» nå fra Oslo og Kristiansand. Kl 1600 seiler hun videre til Flåm.

Det andre skipet torsdag er «Zenith», som er på 47.255 brt og er 208 meter langt. Hun tar opptil  1.900 passasjerer. Cruiset begynte i Trondheim. På vei sørover har «Zenith» vært innom Ålesund, Hellesylt, Flåm og Bergen. Hun forlater Warnemünde på den tyske Østersjøkysten. Der begynner er nytt cruise. Mandag er skipet tilbake i Stavanger på motsatt kurs.

Fredag kommer et lite tysk cruiseskip til Stavanger.

"Zenith" er på 47.255 brt og er 208 meter lang
"Zenith" er på 47.255 brt og er 208 meter lang
Koningsdam

Denne artikkelen ble publisert den 27.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!