Britiske cruisegjester fra nordlysjakt i desember

Årets siste cruiseskip besøker Stavanger 8. desember. Da kommer ”Aurora” direkte fra Alta med over 1.500 britiske dagsturister. Der har skipet ligget i to netter, mens passasjerene har speidet etter det ettertraktede nordlyset på vinterhimmelen. Cruiset, med start i Southampton 28. november, varer to uker. Skipet var på et tilsvarende cruise på samme tid i fjor, med stopp på Åndalsnes og overnatting i Tromsø på vei nordover.

”Aurora” er på 76.000 brt, er 270 meter lang og tar snaut 1.900 passasjerer. Hun ble bygget I Tyskland i 2000 for P&O Cruises og har etter det vært en trofast gjest i Stavanger og tre besøk i år.

Ankomst lørdag 8.desember er i nitiden. Når mørket senker seg utpå ettermiddagen går ferden videre over Nordsjøen og tilbake til Southampton.

Resten av desember skal «Aurora» seile på et par julecruise fra England til blant annet Hamburg Oslo, København og Amsterdam.

Med besøket av «Aurora» kan Stavanger i år notere 185 cruiseanløp, fordelt på ni måneder. Det er på nivå med fjoråret. Neste år øker cruisetrafikken igjen, men fordeler seg over alle tolv måneder.

De første tre anløpene i 2019 står halvannet år gamle «Viking Sky» for. Lørdag 15. januar kommer hun for første gang innom Stavanger på vei mot Nordkapp og nordlysjakt.

Aurora

Denne artikkelen ble publisert den 9.11.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!