9.000 cruisegjester torsdag

Tre cruiseskip kommer til Stavanger med om lag 9.000 dagsturister torsdag. Det kan bli årets travleste cruisedag i regionen. Spanjoler og tyskere blir nok i flertall blant passasjerene. Alle de tre skipene er på ukelange cruise fra Tyskland.  De kommer til kai i ni-titiden.

Det største cruiseskipet vil ruve godt ved Strandkaien torsdag. 333 m lange ”MSC Fantasia” er på 133.500 brt og passasjerkapasiteten er på 4.363. Stavanger er denne sommeren eneste norske by på seilingsplanen i en serie på ni like Vestlandscruise. Ankomst fra Hellesylt og Flåm er i nitiden. Ni timer senere seiler ”MSC Fantasia” videre til Kiel og København. Der avslutter noen av passasjerene cruiset, mens andre kommer på for å bli med en uke til Østersjøen. Om to uker kommer skipet tilbake på årets nest siste besøk.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Ved nitiden kommer ”Monarch”. Hun har stort sett bare spanjoler om bord. Hun ble bygget i 1991 for Royal Caribbean Cruises. Spanjoler overtok henne i 2013. Hun er på 73.937 brutto tonn, er 268 meter lang og kan ta 2.766 passasjerer. Torsdag kommer hun til Stavanger fra Eidfjord, etter å ha besøkt Bergen, Flåm, Geiranger og Ålesund. ”Monarch” blir liggende ved Skagenkaien i ti timer Så seiler hun videre til Tyskland for å avslutte dette cruiset.

Monarch
Monarch

Det tredje cruiseskipet i Stavanger torsdag er ”AIDAluna”. Hun er på 71.304 brt og er 252 meter lang. Passasjerkapasiteten er på 2.050. Hun ble levert i mars 2009 fra et tysk verft. Torsdag kommer hun til Konserthuskaien fra Bergen, Flåm og Olden og går videre til Kiel kl 2000.

Fredag kommer ukens siste cruiseskip til Stavanger.

AIDAluna
AIDAluna er på ca 70.000 tonn, er 252 meter lang, og passasjerkapasiteten er på ca 2.500.

Denne artikkelen ble publisert den 9.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!