Fire skip og 5.000 gjester onsdag

Hele fire cruiseskip besøker Stavanger onsdag. De blir liggende hele dagen og seiler av sted igjen i kveldingen. Om lag 5.000 utenlandske cruisegjester får rikelig tid til å nyte livet i byens gater denne spesielle dagen. De fleste av onsdagens dagsturister er engelske eller amerikanske. To av skipene er nye. Det ene ble tatt i bruk i fjor, mens det andre i år.

Saga Sapphire
Saga Sapphire

Til Konserthuskaien kommer «Saga Sapphire». Hun er på 37.301 brt er 199 m lang og kan ta 706 passasjerer. Bygget i 1981. Denne gang kommer ”Saga Sapphire” fra Flåm, og skal videre til Dover, hvor cruiset avsluttes.

Balmoral har nå grått skrog, men hadde hvitt før
Balmoral har nå grått skrog, men hadde hvitt før

Fred Olsens «Balmoral» blir liggende ved Skagenkaien onsdag. Det 43.573 brt store skipet er 218m langt og kan ta 1.100 passasjerer . ”Balmoral” kommer fra Dover og seiler videre via Lysefjorden til Hardanger.

Koningsdam
Koningsdam

Onsdagens største cruiseskip er «Koningsdam» er på snaut 100.000 brt. Hun ble tatt i bruk i fjor, er 297 m lang og har en passasjekapasitet på 2.662. Også ”Koningsdam” kommer fra Flåm. Stavanger er den eneste byen på Vestlandet som besøkes, før ferden går videre via Kristiansand til Oslo.

Vikingsøstrene er alle prikklike
Vikingsøstrene er alle prikklike

«Viking Sky» ble tatt i bruk tidligere i år og kommer på sitt aller første besøk. Hun er i likehet med sine to søsterskip på 47.800 brt, er 227 lang og kan ta 930 passasjerer. Når hun kaster loss fra Skansekaien, skal hun videre via Hardanger til hjembyen Bergen.

Torsdag får Stavanger besøk av et stort cruiseskip, som kan ta nesten like mange passasjerer, som onsdagens fire skip samlet.

Denne artikkelen ble publisert den 16.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!