God cruiseuke starter med to store skip mandag

Tjue tusen cruisegjester kommer til regionen siste uke i juli, fordelt på ti skip. Hver dag unntatt tirsdag og fredag er det to skip på besøk.

Crown Princess
Crown Princess

To store cruiseskip besøker Stavanger mandag. Skipene er fullt belagt og har dermed med til sammen 7.000 dagsturister til regionen. Begge skipene er på et ukelangt cruise fra Southampton i England, hvor Stavanger er første havn ut.

Det er flere likhetstrekk ved de to skipene mandag. Begge ble bygget i Italia, det ene i 2006 og det andre i 2010. De er omtrent like store og tar like mange passasjerer. Begge skipene seiler for rederier som eies av verdens største cruisekonsern, Carnival Corporation.

Første skip til kai er «Crown Princess», som kommer kl. 0700. Det 113.000 tonn store skipet er 289 m langt og kan ta inntil 3.600 passasjerer. Hun viser godt igjen med sitt meget høye akterspeil. Avgang videre til Olden er kl. 1600.

Azura
Azura

«Azura» kommer til en time etter «Crown Princess». Hun er et par tusen tonn større og har elementer fra det britiske flagget i baugen. Avgang videre til Flåm er kl. 1700.

Tirsdag blir uten cruiseanløp. Neste dag med cruiseskip i Stavanger er onsdag. Da kommer to søsterskip.

Denne artikkelen ble publisert den 23.07.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!