Siste travle cruisedag i år

Torsdag blir den siste dagen i år med ganske mange cruisegjester i byen og regionen. Da kommer to skip som samlet har plass til sju tusen passasjerer. De fleste ombord er fra det europeiske kontinentet og skal avslutte sine cruise i Tyskland.  Flere hundre av gjestene torsdag ventes å dra på dagstur til Preikestolen.

Først kommer «Monarch». Hun er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.764. Hun ble bygget i 1991 og seiler nå for spanske Pullmantur. Torsdag kommer hun fra Bergen, Geiranger, Ålesund, Flåm og Haugesund i åttetiden. Hun drar videre til Rostock i Tyskland kl 18. Dette er «Monarch» sitt siste besøk i Stavanger i år. Neste år blir hennes seilinger i våre farvann utført av et annet og noe mindre cruiseskip fra samme rederi.

Monarch
Monarch

Det største cruiseskipet torsdag er 333 m lange ”MSC Fantasia”. Hun er på 133.500 brt og tar inntil 4.363 passasjerer. Hun ble bygget i 2008. Denne sommeren har Stavanger vært den eneste byen på Vestlandet «MSC Fantasia» jevnlig har besøkt. Før Stavanger har ”MSC Fantasia” vært innom Hellesylt og Flåm. Ankomst er i nitiden. Ni timer senere seiler hun videre til Kiel og København. Neste gang hun kommer på besøk er i 2019.

Etter torsdag gjenstår 15 cruiseanløp frem mot sesongavslutningen ved juletider. Fredag blir uten cruiseanløp i Stavanger. Både lørdag og søndag kommer det cruiseskip.

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Denne artikkelen ble publisert den 6.09.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!