To søstre og sju tusen gjester mandag

Mandag kommer to nesten like cruiseskip til Stavanger med en times mellomrom. Skipene er lette å legge merke til med sine høye akterspeil. De er søsterskip, men har hvert sitt rederi. Rederiene skipene seiler for tilhører det store cruisekonsernet Carnival Corporation. Begge skipene kommer fra Southampton og har vært i Vågen flere ganger før. De har med om lag 7.000 passasjerer.

I sjutiden skal det første skipet være fortøyd til Skagenkaien. ”Crown Princess” er på 113.000 brt, er 289 m lang og kan ta inntil 3.599 passasjerer. Hun ble bygget i Italia i 2006. Stavanger er første by som besøkes på et utsolgt to uker langt cruise til Nordkapp og midnattsol. Neste besøkssted er Flåm og avgang er satt til kl. 1700.

Crown Princess
Crown Princess

En time senere kommer  «Azura» til Strandkaien. Hun er på et ukelangt cruise på Vestlandet. Det 115.000 tonn store skipet er 290 meter langt og dermed bare bittelitt større enn ”Crown Princess. ”Azura” ble også bygget i Italia, men fire år etter ”Crown Princess”.  ”Azura” seiler videre til Ålesund rett etter at det andre skipet har lagt kursen nordover.

Tirsdag ventes fire cruiseskip til Stavanger. Det ene er stort, mens de tre andre er betydelig mindre. Det minste forlater havnen grytidlig onsdag.

Azura
Azura ble bygget i Italia i 2010.

Denne artikkelen ble publisert den 11.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!