To søstre møter en rød munn i Vågen

Tre cruiseskip med over 8.000 passasjerer besøker Stavanger torsdag.  Alle de tre skip er i italiensk eie og er nylig opprustet med ny teknologi for å minke drivstoffbruk og miljøavtrykk. To av skipene er nesten like søsterskip fra samme italienske rederi.  Det blir en god blanding europeiske dagsturister i byen og regionen denne dagen.

De to skipene fra det italienske rederiet kan ha med godt over 6.000 av cruisegjestene. «MSC Magnifica» og «MSC Orchestra» ser helt like ut og er 294 m lange. Det som kommer først er det største med sine 95.128 brt. «MSC Orcestra» er et par tusen tonn mindre. «MSC Magnifica» kommer fra Le Havre og skal videre til Bergen kl 1900. Omtrent samtidig seiler og «MSC Orchestra», som kom fra Flåm og Olden og skal til København.

Fra de samme steder I Vestlandsfjordene kommer og «AIDAluna». Hun ruver litt mindre enn de to andre skipene, men har en fristende knallrød munn i baugen. Om skipet har Genova som hjemby, så er det likevel  det tyske markedet rederiet satser på med stort hell. «AIDAluna» er på 69.203 brt, er 252 m lang og har med et par tusen passasjerer. Hun seiler videre til Kiel en times tid etter de andre.

Fredag ventes to cruiseskip til Stavanger.

MSC Orchestra

Denne artikkelen ble publisert den 31.07.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!