Verdens nyeste cruiseskip onsdag

To av det nyeste cruiseskipene i verden besøker Stavanger dagen før nasjonaldagen. Samlet passasjerkapasitet er på nær 6.000.

Det flunkende nye cruiseskipet «Mein Schiff 1» er det ene av to store skip som besøker Stavanger onsdag. Hun seilte fra verftet i Åbo i Finland i slutten av april, var på et prøvecruise til Oslo sist uke og ble døpt i Hamburg Tyskland sist fredag. Søndag la hun ut på sitt jomfru cruise med betalende passasjerer om bord. Onsdag besøkes Stavanger for første gang.

«Mein Schiff 1» er på 111.500 brt og er 316m langt. Passasjerkapasiteten er på 2894. Hun har fire nesten helt like men noe mindre søsterskip, som alle har vært i Stavanger. Det tyske rederiet Tui har med ett unntak bare nye skip som alle er utstyrt for å minke både drivstoffbruk og miljøavtrykk, både til havs og i havn.

Onsdag kommer «Mein Schiff 1» fra Bergen til Strandkaien i åttetiden. Kl 1900 seiler hun videre via København til Kiel.

En time etter det tyske skipet kommer nederlandske «Koningsdam» fra Flåm til Skagenkaien. Hun er kun to år gammel, er på snaut 100.000 brutto tonn, er 297 meter lang og tar opptil 2.662 passasjerer. Etter Stavanger går ferden innom Kristiansand og Oslo, før cruiset avsluttes i Amsterdam.

  1. mai blir også en god cruisedag i Stavanger. Da kommer et skip med mest italienere ombord. Det skipet kan ha opptil 3.600 passasjerer.

Denne artikkelen ble publisert den 15.05.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!