Mange dagsturister tirsdag

Cruisegjester vil tirsdag vise godt igjen i gater i Stavanger og på attraksjoner i byen og regionen. I løpet av morgentimene kommer fire cruiseskip på besøk. De har en samlet passasjerkapasitet på over 8.000. Engelsk- og tysktalende turister blir trolig i flertall. Tre av de fire skipene blir liggende hele dagen. Dermed får gjestene god tid til å nyte byen og turene som er planlagt.

Vikingsøstrene er alle prikklike
Vikingsøstrene er alle prikklike

«Viking Sky» kommer fra Hardanger til Skansekaien i åttetiden og blir liggende til kai i seks timer. Hun ble tatt i bruk tidligere i år og kommer tirsdag på sitt andre besøk. Hun er i likhet med sine to søsterskip på 47.800 brt, er 227 lang og kan ta 930 passasjerer. Når «Viking Sky» kaster loss skal hun videre via Ålborg og København og til Østersjøen.

Britannia
Britannia

Strandkaien blir belagt av 330 m lange og kun to år gamle «Britannia». Det 143.730 brt store skipet kan ta godt over 4.000 passasjerer. Ankomst fra Southampton er kl 0900. Åtte timer senere fortsetter ferden til Flåm, Olden og Bergen.

AIDAsol
AIDAsol

En time etter det største skipet kommer «AIDAsol» til Skagenkaien. Hun ble bygget i Tyskland i 2011, er på 71.304 brt og er 253 m lang. Passasjerkapasiteten er på drøyt 2.000. I løpet av ti dager besøker «AIDAsol» ni norske steder. I likhet med «Viking Sky» kommer «AIDAsol» fra Eidfjord til Stavanger, som er siste havn før cruiset avsluttes i Hamburg.

Rotterdam
Rotterdam

Konserthuskaien får besøk av «Rotterdam» fra kl 10-18. Hun er på et ukelangt cruise til Flåm, Stavanger, Kristiansand og Oslo. «Rotterdam» er på snaut 60.000 brt og er 238 m lang. Hun tar opptil 1.400 passasjerer.

Onsdag kommer det ingen cruiseskip. Torsdag kommer to.

Denne artikkelen ble publisert den 22.05.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!