To skip fra langfart onsdag

Godt og vel tusen passasjerer er med to cruiseskip som besøker Stavanger onsdag. De er på lange cruise. Noen av passasjerene er om bord et par uker, andre opp til halvannen måned.

Grytidlig onsdag kommer «Seabourn Quest». Hun ble bygget i Genova i Italia i 2011 og er ett av tre prikklike søsterskip på 32.000 brt. Det snaut 200 m lange skipet tar opp til 450 passasjerer. Stavanger er nest siste norske havn på et cruise fra Dover via Skottland og rundt Island til Nordkapp. På norskekysten har Tromsø, Honningsvåg, Hammerfest, Harstad og Brønnøysund hatt besøk på dette lange cruiset. Ankomst fra Brønnøysund er allerede kl 0600. Elleve timer senere seiler «Seabourn Quest» videre via Arendal og Århus til København.

Det andre skipet onsdag er «Viking Sun». Hun kommer for andre gang etter at hun ble levert fra et italiensk verft i fjor. Som sine fire søsterskip er hun på 47.800 brt, er 228 m lang og tar 930 passasjerer. Ankomst er kl 1000. I seks-tiden drar hun videre via Eidfjord til Bergen.

Uken har begynt med besøk av fire cruiseskip som ikke er blant sesongens største. Torsdag blir det nok enda flere dagsturister i gater og på severdigheter. De kommer to mellomstore cruiseskip med nær fire tusen passasjerer.

Basseng ombord på Viking

Denne artikkelen ble publisert den 12.06.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!