Cruise blir helårsturisme fra 2019

Stavanger er i ferd med å bli helårs besøkshavn for cruiseskip. 2019 blir det første året noensinne med cruiseanløp hver måned. Bortsett fra noen travle sommermåneder er anløpene godt spredt med få anløp i helger idet de fleste skipene kommer på vanlige hverdager. Havnen har så langt notert ønsker om kaiplass for cruiseskip hver eneste måned til oktober i 2021.

I 2019 blir det 150 dager med cruiseanløp og dermed over 200 uten. Cruiselisten for neste år inneholder 242 cruiseanløp med en samlet kapasitet på over en halv million passasjerer. Så mange gjester blir det nok ikke, idet belegget på skipene kan ventes å bli på ca 95%.

De fleste cruisegjestene i Stavanger er kortreiste turister. I 2017 var om lag 50% nord-europeere med briter og tyskere som de største nasjonalitetsgruppene. Totalt var 80% av gjestene da europeere. Nesten alle cruiseskipene som besøker Stavanger begynner og slutter sine cruise i havner rundt Nordsjøbassenget. Statistikken for 2018 ventes rett over nyttår, basert på 187 anløp og om lag 330.000 passasjerer.

Cruiselisten for 2019 er nå tilgjengelig på denne nettsiden i PDF-format. Endringer vil skje i løpet av sesongen og listen vil bli oppdatert sporadisk.

Viking Star

Denne artikkelen ble publisert den 27.12.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!