Ett skip til USA og ett til Russland

Tirsdag besøker to cruiseskip Stavanger. Det ene skal til Boston i USA. Det andre har St. Petersburg i Russland som østligste punkt på sitt cruise. Begge skipene er ved kai i åttetiden.

«Serenade of the Seas» kommer fra København og Skagen. Hun er på 90.090 brt, er 291 m lang og tar normalt 2490 passasjerer. Stavanger er siste norske havn hun besøker i år og dette er hennes siste cruise i Europa i år. I høst, vinter og vår skal hun først seile ut fra Boston I USA og deretter i karibiske farvann. I slutten av mai er «Serenade of the Seas» tilbake i Stavanger igjen. Tirsdag blir hun liggende på Strandkaien til kl 1800. Da settes kursen mot Shetland, Island, Grønland, Nova Scotia og USA.

«Viking Star» skal også over Atlanteren, men det er først om en måneds tid. Før det gjenstår et par cruise med Bergen og Stockholm som startsteder og St. Petersburg som østligste attraksjon. Underveis besøkes en rekke havner i Østersjøen. Tirsdag kommer hun fra Bergen og Eidfjord. Ålborg og København er de første havnene på hennes ferd mot øst. «Viking Star» stikker av sted kl 1400.

Onsdag kommer Cunardskipet «Queen Victoria» til Stavanger.

Viking Ocean Cruises
Serenade of the Seas FOTO: Aftenbladet_Andreas Askildsen

Denne artikkelen ble publisert den 28.08.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!