Tyske påskegjester tirsdag og fredag

Det kommer tyske cruiseskip til Stavanger både tirsdag og fredag I påskeuken. Begge skipene er på rundt 40.000 brt, er ca 200m lange og har plass til 1.300 passasjerer.

”AIDAcara” ble bygget I 1996, – “AIDAaura” I 2003. Helt tyske er skipene riktignok ikke. De er registrert I Italia, men drives av et rederi som satser på tyske turister, og de er det oftest flest av ombord.
Det tyske rederiet AIDA har i flere år utmerket seg med sin miljøprofil, blant annet ved å ta verdens første LNG-drevne cruiseskip i bruk. De noe eldre skipene i flåten blir stadig oppgradert for å bedre miljøavtrykket både til havs og i havn.

«AIDAcara» har tirsdag Stavanger som første besøkshavn på en runde rundt Skagerrak. Onsdag er hun i Oslo for en overnatting der. På retur til Kiel besøkes Gøteborg og København.

“AIDAaura» har fredag Stavanger som siste besøkshavn på en seiling rundt Nordsjøen. I løpet av en drøy uke har hun besøkt Invergordon og Kirkwall i Skottland, Lerwick på Shetland. Deretter Ålesund, Bergen og Eidanger i Norge.

De to ADIA-skipene kommer i åttetiden, blir liggende hele dagene og seiler videre i kveldingen.

Mandag andre påskedag kommer de siste påskegjestene sjøveien. Da er det modne britiske cruisegjester.

Denne artikkelen ble publisert den 15.04.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!