Tre temmelig nye cruiseskip torsdag

De to første av torsdagens tre cruiseskip i Stavanger er nesten like store og er nesten nye. Det tredje skipet ble bygget i 2009 og er heller ikke av de eldste. Skipene har med snaut 4.000 utenlandske dagsturister til regionen.

Skipet som ventes først kommer for aller første gang. ”Seven Seas Explorer” kom for et par dager siden til Norge fra Island, Færøyene og Shetland. Stavanger er siste norske havn etter Ålesund og Bergen. Det ett år gamle skipet er på 54.000 brt, er 223 m lang og har meldt inn en passasjerkapasitet på 818. Ankomst til Skagenkaien er kl 0800. Ni timer senere fortsetter ferden til Skagen i Danmark.

Seven Seas Explorer, Foto fra rederiets nettsider
Seven Seas Explorer, Foto fra rederiets nettsider

Mens det første skipet skal til Danmark, kommer det andre derfra. I titiden skal ”Viking Sea” være trygt fortøyd til Konserthuskaien. Hun er på 47.800 brt, er 227 meter lang og tar 930 passasjerene. ”Viking Sea” kom fra Ålborg og seiler videre til Eidfjord kl 1800.

”Viking Sea” er ett av tre helt nye søsterskip som er bygget i Italia.
”Viking Sea” er ett av tre helt nye søsterskip som er bygget i Italia.

I ellevetiden legger ”AIDAluna” til Strandkaien. Hun er 252 meter lang og er på ca 70.000 brt. Fire store dieselmaskiner yter 36.000 kW, som kan gi skipet en fart på 19,5 knop. Passasjerkapasiteten er på et par tusen. ”AIDAluna” ble bygget i 2009 og er dermed torsdagens eldste cruiseskip i Stavanger. Rederiet er anerkjent for sin miljøprofil og oppgraderer jevnlig skipene for å etterleve dette. Torsdag formiddag kommer hun fra Olden og utpå kvelden seiler hun videre til Kiel for å avslutte cruiset.

Fredag kommer at annet AIDA-skip og et Costaskip.

AIDAluna
AIDAluna er på ca 70.000 tonn, er 252 meter lang, og passasjerkapasiteten er på ca 2.500.

Denne artikkelen ble publisert den 16.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!