Europeisk innrykk torsdag

En god blanding europeere vil vise godt igjen i bygater og på severdigheter i Stavangerregionen torsdag. Mellom seks og sju tusen cruisegjester kommer med to store cruiseskip.

Monarch
Monarch

Første skip til kai er ”Monarch” som seiler for spanske Pullmantur. Dette rederiet er de siste årene blitt blant de viktigste for Stavangerregionen og sender blant annet flere busslaster cruisegjester på Guidecompaniets godt organiserte fotturer til Preikestolen. «Monarch» ble overtatt fra Royal Caribbean International i 2013. Hun ble bygget i 1991 som ”Monarch of the Seas”. Hun er på 73.937 brutto tonn, er nær 270 meter lang og har en passasjerkapasitet på 2.764.

Torsdag kommer hun helt fra Haugesund ved åttetiden og drar videre til Tyskland kl 18.

Torsdagens andre cruiseskip kommer i nitiden. Passasjerene begynte sine cruise i enten Stockholm, St. Petersburg, Kiel eller København. 333 m lange ”MSC Fantasia” er i likhet med ”Monarch” blant cruiseskipene som besøker Stavanger oftest denne sesongen. Det franskbygde skipet ble døpt av filmstjernen Sophia Loren i 2008. Hun (skipet, altså) er på 133.500 brt og har en passasjerkapasitet på nær 4.400. Før dette besøket i Stavanger har ”MSC Fantasia” besøkt Hellesylt og Flåm. Det gjør hun flere ganger denne sommeren. Stavanger er den eneste norske byen hun har på seilingsplanene sine denne sesongen. Kl 18 seiler hun videre til Kiel, København og til Østersjøen.

Fredag ventes ett cruiseskip i Vågen

MSC Fantasia
MSC Fantasia

Denne artikkelen ble publisert den 28.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!