To skip med briter på førjulscruise

Rundt 5.000 dagsturister, de fleste britiske, ventes til Stavanger sjøveien før året ebber ut. De kommer fordelt på to cruiseskip fra England, det første i november og det siste i desember.

Begge skipene kommer innom fra Narvik etter å ha vært enda lenger nord i landet på jakt etter nordlyset.
Cruiseanløpene i vintermånedene og tidlig på vårparten bidrar til å sikre omsetning, oppdrag og aktivitet for mange av de i byen og regionen som nå helt eller delvis baserer seg på turisme.

De sene cruiseanløpene er eksempler på at Stavanger er blitt Nordens første helårshavn for cruiseanløp, med anløpene spredt på alle årets måneder.
Etter årets siste cruiseanløp 6. desember, er det en drøy måned til det første cruiseskipet kommer midt i januar neste år.

Anløpene og livet rundt Vågen kan nå ses veldig godt og levende på Stavanger Aftenblad sitt nye kamera på toppen av Ankerbygget. Det kan ses både på kamerasiden på aftenbladet.no eller om denne lenken følges https//www.stavangerhavn.no/om/webkamera/

Neste års cruiseliste publiseres i løpet av desember. Her er oversikten over de to siste cruiseanløpene i Stavanger i år.

Skip Rederi Max.pax Dato Ank. Avg Kai Agent Fra Til
QUEEN VICTORIA Cunard 2208 26.11.19 0800 1700 Strandkaien ECS Narvik Southampton
ARCADIA P&O 2388 06.12.19 0800 1700 Strandkaien ECS Narvik Southampton
Queen Victoria - Cunard

Denne artikkelen ble publisert den 21.11.2019

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!