To skip fra langfart torsdag

To  like store cruiseskip besøker Stavanger torsdag. De er ikke av de største og begge er på retur fra nordligere farvann.  Det ene har vært rundt Island og Færøyene, mens det andre kommer fra Nordkapp via Lysebotnen. Skipene har med om lag 1.000 dagsturister til sammen.

Seabourn Quest
Seabourn Quest

Ved åttetiden torsdag legger ”Seabourn Quest” til ved Strandkaien i Stavanger. Hun er ett av tre søsterskip på 32.000 brutto tonn og ble bygget i Genova i Italia i 2011. Det snaut 200 meter lange skipet tar opp til 450 passasjerer. Seabourn Cruise Line har de senere år vært gjennom en fornyelse av flåten sin. Det har nå tre skip av nyere dato og et fjerde tas i bruk neste år. Skipene regnes for å ha meget høy standard, og det gjenspeiler seg også i prisnivå og klientell.

Sist ”Seabourn Quest” var i Stavanger var for nøyaktig en måned siden. Da var hun på overnattingsbesøk. Deretter har hun vært en tur i Østersjøen før dette lange cruiset til Nordkapp. Derfra er «Seabourn Quest» på retur og kommer torsdag fra Bergen. Kl 1600 seiler hun videre til København via Skagen, som er den danske kapteinens hjemby.

Amadea på Kanariøyene. Foto Stavanger Havn

Tidlig ettermiddag kommer «Amadea» fra Bergen og Lysebotn Der har hun satt av noen av passasjerene, som har valgt å bli med i buss til Stavanger. «Amadea» ble bygget i Japan i 1991. Hennes første navn var «Asuka». Hun er på 28.700 brt, er 193 meter lang og kan ta snaut 600 passasjerer.

De første årene gikk «Azuka» på cruise i østasiatiske og australske farvann. I 2006 fikk hun nye eiere på Bahamas, som omdøpte henne til «Amadea». Siden har hun seilt for tyske Phoenix Reisen. Hun har vært i Stavanger flere ganger før. Første besøk var 29. mai i 2006.

Dette cruiset startet i Hamburg. Derfra seilte hun via Skottland og videre rundt Island. På vei til Bergen ble Færøyene og Shetland besøkt. Etter Lysebotn og Stavanger fortsetter «Amadea» kl 2200 til Hamburg for å avslutte cruiset.

Fredag og lørdag blir uten cruiseskip i Stavanger. Søndag blir en travel dag i havnen med tre skip og over 4.000 gjester.

Denne artikkelen ble publisert den 7.06.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!