Fredagens to cruiseskip er i slekt

Fredagens to cruiseskip i Stavanger seiler for et italiensk og et tysk rederi. De to rederiene er søsterrederier og det er det italienske som eier begge skipene. Skipene har ventelig med om lag 5.500 utenlandske dagsturister til regionen, – flest tyskere og italienere.

«Costa Magica» kommer først. Det 272 m lange skipet er på 105.000 brt blir liggende ved Strandkaien fra kl 0900 til kl.19. Før Stavanger har Costaskipet besøkt Bergen, Hellesylt, Geiranger, Åndalsnes og Olden. De neste havnene er Bremerhaven og Amsterdam hvor cruiset avsluttes.

Costa Magica
Costa Magica

Når Costaskipet ligger trygt ved kai kommer «AIDAsol» til Skagenkaien. Hun ble bygget i Tyskland i 2011, som ett av sju søsterskip. I vår ble hun betydelig oppgradert. Under et verkstedopphold ble det installert skrubbere for å rense utslipp til luft og utstyr som gjør det mulig å bruke LNG i enkelte havner. Hun er 253 m lang, 71.304 bruttotonn og kan normalt ta snaut 2.200 passasjerer. Denne sommeren seiler «AIDAsol» en serie cruise på Vestlandet med Trondheim som nordligste havn. Ankomst fra Eidfjord er i halv ti-tiden og avreise til Hamburg skjer rett etter Costaskipet.

Lørdag kommer tre cruiseskip til Stavanger, et av disse er et nytt og stort tysk skip. Søndag blir uten cruiseanløp.

AIDAsol
AIDAsol

Denne artikkelen ble publisert den 17.08.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!