5000 tyske og britiske turister på besøk tirsdag

Tirsdag kommer to cruiseskip til Stavanger og blir liggende i Vågen hele dagen. Det ene skipet er kjempestort og har med mest britiske gjester. Det andre skipet er mindre og seiler med mest tyskere om bord. Begge skipene har friskt dekorerte skrog, det ene med britisk flagg i baugen mens det andre har rød kyssemunn. De to skipene er på ukelange cruise til Norge.

Tre år gamle «Britannia» er størst og blir dermed liggende ved Strandkaien. Hun er på 144.000 brt og hele 330 meter lang. Skipet ble bygget i Italia.
«Britannia» har 19 dekk, er over 70m høyt og kan ta  4324 passasjerer. Hun har et mannskap på 1400. Dette første Norgescruiset i år begynte «Britannia» i Southampton i England søndag. Etter Stavanger besøkes Olden, Åndalsnes og Bergen. «Britannia»  kommer til Strandkaien kl 8 og blir liggende til hun litt før kl 18 setter kursen nordover vestlandskysten.

Tirsdag brukes Skagenkaien for første gang i år av cruiseskip. «AIDAcara» legger til der i halv åttetiden. Ti timer senere fortsetter hun til Oslo. Derfra går ferden via Gøteborg og København og tilbake til Kiel. «AIDAcara» ble bygget i 1996, men er senere blitt betydelig oppgradert for å bedre miljøavtrykket både til havs og i havn. «AIDAcara» er på 38.557 brt, er 193 meter lang og tar 1.300 passasjerer. Mange av AIDA-rederiets passasjerer er såpass spreke at de skal på fottur til Preikestolen. Flere slike cruiseutflukter er tidligere i år blitt avlyst på grunn av snø- og isbelagt tursti.

Britannia
Britannia

Denne artikkelen ble publisert den 23.04.2018

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!