Lørdag kommer årets siste cruiseskip

Årets siste cruiseskip i Stavanger kommer lille julaften med 7-800 britiske passasjerer. Det er Fred Olsens «Black Watch» som avslutter året med jul og nyttår i Norge.

Besøket i Stavanger blir første stopp på et to uker langt cruise. I tillegg til bussturer har Guidecompaniet lagt opp til både hjemmebesøk i Gamle Stavanger og juleutflukter med konsert på Utstein Kloster.

«Black Watch»  ble bygget i Finland i 1972 for daværende Royal Viking Line i Oslo. «Royal Viking Star» ble hennes første navn. Fred Olsen Cruise Lines overtok henne i 1996 og døpte henne navnet hun har nå. Hun er på 21.847 brt, er 205 m lang og kan ta 820 passasjerer.

Til Stavanger kommer «Black Watch» fra Southampton lørdag i ett-tiden. Kl 2000 kaster hun loss og seiler nordover direkte til Alta. Etter et par døgn ved kai der fortsetter turen sørover via Tromsø til nyttårsfeiring i Trondheim. Hjemturen til Southampton går innom Ålesund og Bergen.

En svært god cruisesesong etterfølges av to måneder uten cruiseanløp i Stavanger. Det neste cruiseskipet ventes 7. mars. Både havn og kommune takker alle i byen og regionen som har bidratt til minnerike opplevelser for  340.000 utenlandske cruisegjester i år, – det nest beste cruiseåret noensinne.

Denne artikkelen ble publisert den 21.12.2017

Samarbeidspartnere

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klikk i denne boksen for å lukke den!